27 / 04 / 2024

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  Adıyaman Afet Koordinasyon Merkezi'nde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile değerlendirme toplantısı yaptı.

Söz konusu toplantıdan sonra açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, depremden etkilenen 11 ilde ekiplerin vatandaşla el ele, tüm Türkiye tek yürek olarak seferberlik şuuruyla çalıştıklarını dile getirdi.

Yaptığı açıklamada bu süreçte tüm arama kurtarma ekiplerinin, AFAD'ın, Kızılay'ın, emniyet birimlerinin, jandarmanın, askerin, belediye personellerinin ve gönüllü gelen 85 milyon büyük Türkiye ailesinden tüm vatandaşlarla Adıyaman, ilçeleri ve köyleri için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bakan Kurum önemli açıklamalar yaptı.

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Açıklamasında inşa edilecek yeni konutların süreçlerine ilişkin çalışmaları hızlı şekilde yürüttüklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, Adıyamanlı vatandaşlarla, milletvekilleriyle el ele vererek, bu kenti görmüş olduğu afetten kurtarabilecek çalışmaları seferberlik anlayışıyla yaptıklarını, yapmaya da devam ettiklerini dile getirdi.

Açıklamasında bakanların ve buradaki ekiplerin, Adıyaman'ın altyapısı başta olmak üzere kültürel ve sosyal dokusunu, şehrin tüm ihtiyaçlarını giderecek anlayışla çalışmalar yürüttüğünü de belirten Bakan Murat Kurum, bu çerçevede, ekipleriyle hasar tespit çalışmalarını yürüttüklerini ve inşallah kesinleşmesine müteakip de kalıcı konutları vatandaşlara söz verdikleri gibi 1 yıl içerisinde yapacaklarını söyledi.


Geri Dön