28 / 07 / 2024

Membran izolasyon

Membran izolasyon

Yapı malzemeleri arasında yer alan membran nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalarda sismik izolasyon sistemleri depremde can ve mal kaybını engelliyor!

İAÜ AFAM Müdürü Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan ve Lisansüstü Öğrencisi Ercan Ekinci, sismik izolasyon sistemlerinin muhtemel bir depremde can ve mal kaybını sıfıra indirebileceğine dikkat çekti.

Pandemi hastanelerinin izolasyon sistemlerinde Legrand Grup imzası! 

Koronavirüsle mücadele kapsamında inşa edilen pandemi hastanelerinin izolasyon sistemleri, inform Elektronik kesintisiz güç kaynakları ve ameliyathane kontrol panoları Legrand Grup imzasıyla yapıldı...

ODE Yalıtım yeni Epikon Membran serisini tanıttı! 

Yalıtım sektörünün yenilikçi firması ODE, Bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara yanıt verebilmek amacıyla ürün geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, yeni Epikon Membran serisini tanıttı.

32 milyon yurttaşın evinde izolasyon sorunu var!

2017 yılında 80 milyon yurttaşın 32 milyonu evlerindeki izolasyon sorunundan dolayı ısınamadı. 

Batman'da inşaat sektörünün tercihi sıvı izolasyon!

İnşaat sektörünün tercih ettiği sıvı izolasyon, son dönemlerde inşaatlarda tercih ediliyor. Her dönem Batman'da canlı olan inşaat sektörü, şehrin can damarı gibi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü izolasyon boyalarla kaplanıyor!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü asfaltlama öncesi paslanmayı önleyen özel izolasyon boyalarıyla kaplanıyor. Ramazan Bayramı öncesine yetişecek köprüden özel araç sürücüleri 120 kilometrelik hızla geçebilecekler.

Çolakoğlu İzolasyon Çelik Konstrüksiyon Mühendislik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çolakoğlu İzolasyon Çelik Konstrüksiyon Mühendislik İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Tic.Ltd.Şti., Alaattin Toprak tarafından 100 bin TL sermaye ile 5 Mayıs'ta Pendik, Sülüntepe Mahallesi, Kumsal Sokak'ta kuruldu.

MST İzolasyon İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

MST İzolasyon İnşaat Yapı Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Akyıldız tarafından 50 bin TL sermaye ile 7 Nisan'da Göksu Mahallesi, Hekimbaşı Çiftlik Caddesi'nde kuruldu.

İzodex Yapı ve İzolasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzodex Yapı ve İzolasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Funda Savcı tarafından 10 bin TL sermaye ile 31 Mart'ta Eyüp, Göktürk Merkez Mahallesi, Bentler Sokak'ta kuruldu.

Beşiktaş Vodafone Arena açılışı için son 13 gün!

Vodafone Arena, en hareketli dönemini yaşıyor... Hibrit çim uygulaması ve membran montajı devam eden yuvada, açılışa 13 gün kala çevre düzenlemesi de tam gaz sürüyor.

Akka Ahşap İzolasyon Sistemleri ve Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akka Ahşap İzolasyon Sistemleri ve Yapı Elemanları İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Barbaros Akkaya Müdürlüğü'nde 1 milyon 500 bin TL sermaye ile 16 Mart'ta Beşiktaş, Abbasağa Mahallesi'nde kuruldu.

Erdemir İzolasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erdemir İzolasyon İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Erol Demir tarafından 50 bin TL sermaye ile 14 Mart'ta Avcılar, Üniversite Mahallesi, Uran Caddesi, Vefa Apartmanı'nda kuruldu.

İzoçöz İzolasyon Yalıtım ve İnşaat Malzemeleri Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İzoçöz İzolasyon Yalıtım ve İnşaat Malzemeleri Taahhüt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Metin Türk tarafından 50 bin TL sermaye ile 19 Şubat'ta Bahçelievler, Soğanlı Mahallesi, Alper Sokak'ta kuruldu.

Membran izolasyon Haberi

Membran izolasyon

Membran nedir?

Membran, yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adına deniyor. Bir diğer ifade ile membran, çatılarda yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemeleri ifade ediyor.


Bitümlü membran..

Bitümlü membran, yapıların suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunması, yaşam alanlarına konforlu bir su izolasyonu sağlanması amacı ile yapıların temel, perde, bodrum, bahçe, teras ve çatılarında, köprü, viyadük gibi farklı yüklere maruz kalan yapılar içinde uygun bir su izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.



Membran, yalıtma işlemlerinde sıkça kullanılan izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.


Işıl Seren...