05 / 05 / 2024

Membranın hammaddesi

Membranın hammaddesi

Yapı malzemeleri arasında yer alan membran nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

ODE Yalıtım yeni Epikon Membran serisini tanıttı! 

Yalıtım sektörünün yenilikçi firması ODE, Bitümlü membran pazarında farklı talep ve ihtiyaçlara yanıt verebilmek amacıyla ürün geliştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Firma, yeni Epikon Membran serisini tanıttı.

DKM İnşaat, rotasını İran, ABD ve Avrupa'ya çevirdi!

DKM İnşaat, 2014 yılı Ar-Ge yapılanmasının ardından geçen yıl Tunex 'Darbe Sesi Yalıtım Membranı" üretirken, bu yıl da Rezonex 'Modüller Titreşim Alıcı' üretimine başladı.

Beşiktaş Vodafone Arena açılışı için son 13 gün!

Vodafone Arena, en hareketli dönemini yaşıyor... Hibrit çim uygulaması ve membran montajı devam eden yuvada, açılışa 13 gün kala çevre düzenlemesi de tam gaz sürüyor.

Vodafone Arena’nın çatısının kaplamasını 14 dağcı yapıyor!

Siyah beyazlıların açılışını dört gözle bekledikleri yeni mabedi Vodafone Arena’nın çatısının kaplamasını 14 dağcı yapıyor. Her gün 1.5 sıra yapılan membran kaplama çalışmasının bir ay içinde tamamlanması bekleniyor.

Canpa, FLEXOBİT membran ile su yalıtımında çığır açıyor!

Türkiye’de yalıtımın uzmanı Canpa, kendi kendini onarma özelliğine sahip FLEXOBİT membran ile su yalıtımında yeni bir çığır açıyor.

EGA ile plastik hammaddesi ithalatının önündeki engeller kalkıyor!

Çevreci ürünlerin gümrük vergisiz ticaretine olanak sağlayacak “Çevresel Ürünler Anlaşması-EGA” kapsamına başta geri dönüşümlü olmak üzere birçok plastik ürünü alınacak.

Timsah Arena Stadı'nın timsah kafası bu ay monte edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı, membran kaplama çatısı tamamlanmak üzere olan ve yapımına devam edilen Timsah Arena'da bu ay içinde timsah kafasının montajına başlanacağı bildirildi.

Fondaline yalıtım koruyucu membranların 3 metrelik eni bulunuyor!

Onduline Avrasya'nın inşaat sektörüne kazandırdığı ve şimdiye kadar 2 metre eninde olan Fondaline 400 yalıtım koruyucu membranı, 3 metre eninde de üretilerek kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Etna Membran Yapılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi açıldı!

Etna Membran Yapılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy Şubesi, Aykut Savaş tarafından 60 bin TL'lik sermaye ile 15 Mayıs'ta Arnavutköy, Hastane Mahallesi'nde kuruldu.

EXPO Gölü’nün ana gövde yalıtımı tamamlandı!

EXPO 2016 Antalya alanı içerisine yapılan EXPO Gölü’ nün ana gövdesinin membran kaplaması tamamlandı. EXPO Gölü’nün Aksu ile Tehnelli Çayı bağlantılarının yalıtım çalışmaları devam ediyor...

Su yalıtımı ile binaların ekonomik ömrü uzuyor!

Türkiye’de inşaat ve yalıtım sektöründe lider markaların üreticisi Eryap, su yalıtımındaki iddialı markası Focus Membran ile yapılacak uygulamalarla suyun yapılara verdiği hasarın önüne geçilebileceğinin altını çiziyor.

Eryap Sakarya'da taş yünü tesisi kurdu!

American Siding, Bonuspan, Focus Membran, Bonusmax, Winer, Focus Shingle ve Wooler markalarıyla yalıtım sektöründe çalışmalarını sürdüren Eryap, Sakarya Hendek’te 60 bin metrekarelik alanda kurduğu taş yünü tesisi ile faaliyet alanını genişletiyor...

Polisan Holding Polistiren üretecek!

Bugüne kadar Polisan Exelans Enerji paket markasıyla 10 bin bina, 300 bin hane yalıtımını yapan Polisan, sektörde fark yaratarak köpüğün hammaddesi Polistiren’in üretimine soyundu...

Membranın hammaddesi Haberi

Membranın hammaddesi

Membran nedir?

Membran, yapı malzemelerinde ayırıcı ya da seçici geçirgen malzemelerin genel adına deniyor. Bir diğer ifade ile membran, çatılarda yağmur suyunun döşeme betonuna geçmesini önlemek amacıyla kullanılan malzemeleri ifade ediyor.


Bitümlü membran..

Bitümlü membran, yapıların suyun neden olduğu olumsuz etkilere karşı korunması, yaşam alanlarına konforlu bir su izolasyonu sağlanması amacı ile yapıların temel, perde, bodrum, bahçe, teras ve çatılarında, köprü, viyadük gibi farklı yüklere maruz kalan yapılar içinde uygun bir su izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.



Membran, yalıtma işlemlerinde sıkça kullanılan izolasyon malzemesi olarak karşımıza çıkıyor.


Işıl Seren...