08 / 07 / 2024

menderes Çukuraltı Sahil Projesi

menderes Çukuraltı Sahil Projesi

Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal oldu. İlçe Belediye Başkanı Soylu, kararın arından CHP’yi hedef alırken, İlçe Başkanı Pala sert konuştu.

Menderes Türel'den Konyaaltı ve Boğaçayı açıklaması!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, geçmişte Konyaaaltı Sahil Projesi’ne yönelik de itibarsızlaştırma çalışmaları yapıldığını söyledi.

Konyaaltı Sahil Projesi, Haziran'a yetişecek!

Kentteki yatırımlarına devam eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesinin inşaatını inceledi.

Menderes Türel: Konyaaltı Sahil Projesi’ni biz yapacağız!

ANSİAD’ın konuğu olan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada “İki ihalesine de katılım olmayan Konyaaltı Sahil Projesi’ni yapım ihalesine çıkarak biz gerçekleştireceğiz” dedi

Menderes'te imar planları iptal edildi!

Menderes'te büyük tartışmalara yol açan projeye karşı dava açan sivil toplum örgütlerinin itirazlarını haklı gören mahkeme yeni sahil düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti.

Çukuraltı Sahil Projesi'nin iptal kararına tepki!

Bir bölümünde kumsalın betona çevrilmesi nedeniyle tartışmalara neden olan Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal oldu. İlçe Belediye Başkanı Soylu, kararın arından CHP’yi hedef alırken, İlçe Başkanı Pala sert konuştu.

Menderes Türel'den Konyaaltı Sahil Projesi yanıtı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Antalya'ya kazandırmak istediği Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili ATSO Başkanı Davut Çetin'in önerisine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'den olumlu yanıt geldi.

Menderes Çukuraltı plajının kiralanması mahkemeden döndü!

İzmir'in gözde tatil beldelerinden olan Menderes Belediyesi'nin Özdere'deki Çukuraltı plajını özel sektöre kiralaması mahkemeden döndü.

Menderes Türel: Antalya Boğaçayı Türkiye’nin çılgın projesi!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Menderes Türel: '' Boğaçayı projemiz Türkiye’nin Kanal İstanbul’dan sonraki ikinci çılgın projesi. Projede büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak.'' dedi.

Adana Menderes Bulvarı için destek çağrısı!

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, belediye meclisinde Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi için destek istedi.

Antalya'ya 40 kilometrelik yeni sahil geliyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bir başarıya imza atarak 5 yılda yapılacak hizmetleri 1 yıl içinde başlattı.Türel,''Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil ve güzel bir aktivite alanı oluşturacağız.” dedi.

İzmir Çukuraltı Sahil Yolu Projesi'ne otel işletmecileri destek verdi!

Menderes Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Çukuraltı Sahil Yolu Projesi’ne bölgede faaliyette bulunan otel işletmecileri destek verdi.

Özdere Çukuraltı Sahil Yolu için yıkımlar başladı!

Menderes Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Özdere Çukuraltı Sahil Yolu projesinin çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında bölgede yer alan ve hak ihlalinin olduğu evlerin bahçe duvarlarında yıkım çalışması gerçekleştiriliyor.

İzmir Çukuraltı Sahil Yolu projesi başladı!

Menderes Belediyesi tarafından Çukuraltı Sahil Yolu projesinin yapımına başlandı. Çalışmalar kapsamında ilk beton döküldü.

menderes Çukuraltı Sahil Projesi Haberi

menderes Çukuraltı Sahil Projesi

Menderes Belediyesi’nin yapımına devam ettiği, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de 3 milyon destek verdiği Özdere Çukuraltı Sahil Projesi, Temiz İzmir Derneği’nin açtığı dava sonucunda iptal edildi.


Dernek, Kıyı Kanunu’nun 3’üncü ve 5’inci maddelerini gerekçe göstererek projeye itiraz ederken İzmir 3’üncü İdare Mahkemesi de kıyı düzenlemesine ait imar planlarını iptal etti. Ayrıca mahkeme 2 bin 500 liralık yargılama giderini de Menderes Belediyesi’ne yükledi. 

Kararın ardından Menderes Belediyesi Bülent Soylu sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterirken CHP’yi hedef aldı. Soylu’nun projenin iptali için CHP’ye, “Engelci zihniyet” derken, CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet Pala da,“Engelleyecek olsak CHP’li Büyükşehir Belediyesi katkı koyar mı?” açıklamasında bulundu.


Derneğin iddiası, ilçe belediyesinin savunması ve mahkemenin kararına ilişkin detaylar şu şekilde:


DERNEK İDDİASI 

Çukuraltı Mahallesi'ndeki plajın zaten küçük olduğu, kumsal üzerine demir döşeyip...