18 / 05 / 2024

mera kanunu yönetmeliği

mera kanunu yönetmeliği

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini açıkladı. Aktürk, meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarının devlete bildirim yapmak zorunda olduğunu söyledi. 

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

İcra ve İflas Kanunu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31772 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tüketici kanunu idari para cezaları uzlaşma yönetmeliği!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Kapsamında Uygulanan İdari Para Cezalarına İlişkin Uzlaşma Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer aldı..

Erzurum'un Otopark Yönetmeliği’nde düzenleme yapıldı!

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, il genelinde Otopark Yönetmeliği’nde yeni bir düzenleme çalışması yaptı. 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 5’inci maddesinde tanımlanan imar planlarına uygun olarak düzenlemek amacıyla Otopark Yönetmeliği yeniden ele alındı.

Mera Yönetmeliği yayınlandı!

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Mera Yönetmeliği değişti!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

18. madde uygulaması yönetmeliği!

İmar Kanunu'nda yer alan 18. madde uygulamasıyla bir parselden bir defadan fazla düzenleme ortaklık payı alınmıyor. Peki, 18. madde uygulamasına göre arazi düzenlemeleri nasıl olur? İşte, 18. madde uygulaması yönetmeliği!

Merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Isı pay ölçer sistemi , 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi sistem ısıtma yönetmeliği!

Merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Merkezi ısıtma binalarda pay ölçer sistemi 2 Mayıs 2012 tarihinden itibaren 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu ile zorunlu hale getirildi. İşte, merkezi ısıtma sistemleri yönetmeliği!

Toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

Toplu konut sosyal ve fiziksel altyapısıyla birlikte gerçekleştirilen çok sayıda konut birimini anlatmakta kullanılan bir ifade olarak biliniyor. Toplu konut uygulaması toplu konut yönetmeliğine bağlı. İşte, toplu konut kanunu uygulama yönetmeliği!

İdris Güllüce: İmar kanunu yönetmeliği yenilenecek!

Bakan İdris Güllüce, seçim sonrasında yeniden bir 'İmar Yönetmeliği' yapılacağının müjdesini vererek, rant payı dağıtımı ile ilgili vergilendirmenin de düzenleneceğini ve torba yasaya konulacağını söyledi.

Risk değerlendirmesi yönetmeliği 2015!

20/6/2012 tarihli ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamındaki işyerlerini kapsayan risk değerlendirmesi yönetmeliği, iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesi esaslarını kapsıyor...

Apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği!

Apartman yönetimi yasal esasları, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanunen apartman maliklerinin yılda bir defadan az olmamak üzere toplanmaları gerekiyor. İşte apartman yıllık olağan genel kurul toplantısı yönetmeliği...

mera kanunu yönetmeliği Haberi

mera kanunu yönetmeliği

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini değerlendirdi. Aktürk, ''Meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarı devlete bildirim yapmak zorundadır. Muhtar olarak herhangi bir yaptırımı yoktur. Gerekli yerlere durum hakkında bilgi vermekle mükelleftir. Eğer görevini yapmayan muhtar var ise valiliklere şikâyet de bulunulmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu tür olumsuzluklar muhtarlık camiasına mal edilemez” şeklinde konuştu.

İmar Barışı’nın hangi tarihten itibaren uygulanacağının belirlendiğini, bu tarihten sonra yapılan yapıların uydu kaydıyla görülebileceğini ve müdahale edilebileceğini ifade eden Aktürk, "Muhtarlık müessesesi devlet için önemli bir kurumdur. Muhtarlık camiası ile ilgili yapılan haberlere dikkat edilmeli ve bu önemli kurumun yıpratılmaması adına dikkat edilmelidir. Muhtarların görevi devletin temsilcisi olarak kanunlar çerçevesinde halka hizmet etmek ve halk ile devlet arasında köprü vazifesi...