04 / 05 / 2024

Meralarda kaçak yapılaşmaya son!

Meralarda kaçak yapılaşmaya son!

Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini açıkladı. Aktürk, meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarının devlete bildirim yapmak zorunda olduğunu söyledi. 



Trabzon muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk, mera kanununun 19. ve 20. maddelerini değerlendirdi. Aktürk, ''Meralarda kaçak herhangi bir yapılaşmada yörenin muhtarı devlete bildirim yapmak zorundadır. Muhtar olarak herhangi bir yaptırımı yoktur. Gerekli yerlere durum hakkında bilgi vermekle mükelleftir. Eğer görevini yapmayan muhtar var ise valiliklere şikâyet de bulunulmalı ve cezalandırılmalıdır. Bu tür olumsuzluklar muhtarlık camiasına mal edilemez” şeklinde konuştu.

İmar Barışı’nın hangi tarihten itibaren uygulanacağının belirlendiğini, bu tarihten sonra yapılan yapıların uydu kaydıyla görülebileceğini ve müdahale edilebileceğini ifade eden Aktürk, "Muhtarlık müessesesi devlet için önemli bir kurumdur. Muhtarlık camiası ile ilgili yapılan haberlere dikkat edilmeli ve bu önemli kurumun yıpratılmaması adına dikkat edilmelidir. Muhtarların görevi devletin temsilcisi olarak kanunlar çerçevesinde halka hizmet etmek ve halk ile devlet arasında köprü vazifesi oluşturmaktır. Medya da çıkan ve muhtarlık kurumunu yıpratan haberler sadece muhtarlık camiasına değil halka da zarar verir” açıklamasında bulundu.


Geri Dön