04 / 05 / 2024

mera konut

mera konut

Mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek. Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Kanal İstanbul’a sıfır konumdaki mera imara açıldı!

CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman, köylünün 1 milyon metrekarelik mera arazisine 'hülle'yle el konulup TOKİ’ye devredildiğini ileri sürdü. "Bu arazi de Kanal İstanbul planları ile konut ve ticaret imarına açıldı. TOKİ’den sonra kimin eline geçecek, takip edeceğiz" diye konuştu. 

Köyüne izinsiz konut yapana ceza yağacak!

Kıyılardan mera ve yaylalara kadar ülkenin neredeyse tamamının imar sisteminde değişiklik öngören yeni Tapu Kanunu yasa teklifi taslağı, köyüne izinsiz konut yapan ve konutunu izinsiz onaranlara da ceza getiriyor.

Türkiye`de 300 bin konut sahiplerini bekliyor

Artan konut talebini fırsat bilerek Türkiye'nin her yanında proje üreten yap-satçılar, şimdilerde yaklaşık 300 bin konutu ellerinden çıkarmaya çalışıyor.

Konut üretimi var, satýþý yok

Ýstanbul Umum Emlak Komisyoncularý Odasý Baþkaný Sabri Ateþ, þu anda Ýzmir, Adana, Mersin, Antalya, Ankara, Ýstanbul ve bütün bölgelerde bir sýkýntý olduðunu belirterek, "Türkiye'de konut ür

Hakan Ateþ: Otomobil kredileri azaldı, konut kredileri de azalacak

Mortgage kredilerinde gözle görülür bir azalma olduðuna dikkat çeken Hakan Ateþ, konut kredilerinde de aynısını beklediklerini belirtti.

TOKİ Ankara, Adana, Malatya ve Antalya`da 1.720 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara-Mamak, Adana-Kürkçüler, Malatya-Darende ve Antalya-Kepez'e konut yaptırmak için ihale açtı.

45 bin YTL`den başlayan fiyatlarla konut fırsatı!

TOKİ, KİPTAŞ ve özel sektörün Türkiye genelinde yaptığı konutlar orta ve alt grubu cezb ediyor. Özellikle TOKİ ve KİPTAŞ çok düşük fiyat ve taksitlerle konut satarken, firmalar da ucuz konut üretmeye başladı.

TOKÝ`den Bursa`ya 740 konut

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Baþkanlýðý Bursa Yeniþehir'e konut, sosyal donatý, adaiçi, genel altyapý ve çevre düzenlemesi iþlerini yaptýracak.

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

mera konut Haberi

mera konut

Mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapabilecek

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak. Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı. Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. 


Yönetmelik yayınlandı

Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan...