14 / 05 / 2024

Mera Yönetmeliği yayınlandı

Mera Yönetmeliği yayınlandı

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! Bugüne kadar 94,2 milyar lira destek sağlandı!

Evde Bakım Yardımı Yönetmeliği bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda şimdiye kadar 94,2 milyar TL evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirildi.

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…

Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Çerçeve Anlaşma İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik!

Kamu İhale Kurumu'nca Elektronik İhale Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Hizmet Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu tarafından Mal Alımı İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayınlandı.

Yapım İşleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu İhale Kurumu'nca Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31517 sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Mera Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31201 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Arazi Toplulaştırması Uygulama Yönetmeliği!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından  Arazi Toplulaştırması ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Uygulama Yönetmeliği yayımlandı... 

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı!

Yeşil Sertifika Yönetmeliği yayınlandı. Çedbik Yönetim Kurulu Yeşil Sertifika Yönetmeliği hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de "Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yayımlandı. Binaların çevreye olumsuz etkilerinin azaltılması ve bunların değerlendirilip belgelendirilmesine yönelik çalışmalara ilişkin usul ve esaslar çıkartılan yönetmelikle yeniden belirlendi..

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Mera Yönetmeliği yayınlandı Haberi

Mera Yönetmeliği yayınlandı

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak. Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı. Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. 


Yönetmelik yayınlandı

Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfındakesinleşmiş uygulama imar planının komisyona...