29 / 04 / 2024

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete'de yayınlandı!

Uzman erbaş yönetmeliği adına değişiklik yapılması ile ilgili karar Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girdi. Karar 25942 sayılı Resmi Gazete'de duyuruldu. 15 Nisan tarihli Resmi Gazete’de yönetmeliğe dair değişiklikler yayınlandı. İşte tüm detaylar…



Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti. Bu değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeni yönetmelik ile birlikte 20 Eylül 2005 ten bu yana yürürlüğe giren Uzman Erbaş Yönetmeliği üzerinde bazı maddelerde değişiklikler yapıldı.

Uzman Erbaş Yönetmeliği değişti! Resmi Gazete de yayınlandı!

Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde değişikliğe gidildi

Uzman Erbaş Yönetmeliği için yapılan değişiklik kararı yürürlüğe girdi. Bu karara göre Uzman Erbaş Yönetmeliği’nde değişiklikler ve bazı bölümlerin kaldırılması söz konusu oldu.

Yönetmelikte yapılan değişikliklere göre 20 Eylül 2005 tarihli Uzman Erbaş Yönetmeliği’nin 19. maddesinin ilk fıkrasının ikinci cümlesi değiştirildi. Bu madde üzerinde uzman erbaşların dereceleri ile kanunun Ek-2 sayılı ek göstergesinde belirtilen gösterge rakamlarının uygulanacağı şeklinde bir güncelleme oldu.

Aynı fıkranın üçüncü cümlesinde bulunan ibare de kaldırıldı. O ibare ise şu şekildeydi: ‘’Uzman onbaşılıktan uzman çavuşluğa terfi edenlerin intibakları, bulundukları derece ve kademenin bir üst derecesinin aynı kademesine yapılır.’’


Geri Dön