02 / 05 / 2024

meralara bina yapılacak

meralara bina yapılacak

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak.

Meralara bina yapılacak!

BAKANLAR Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği'nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı.

Nevşehir Belediyesi'nden yeni konut hamlesi! Kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacak!

Nevşehir Belediyesi, kat karşılığı bina yapım ihalesi yapılacağını duyurdu. İşte ihaleye ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Vakıflar'dan Kocaeli'de bina yapımı karşılığı kiralama ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli'de 21 yıl süreli bina inşaatı yapım karşılığı kira ve işletme ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 5 Aralık tarihinde yapılacak.

Araç sahipleri dikkat! O ödeme yapılacak! Bu parayı hemen alabileceksiniz!

Kahramanmaraş’taki depremler sonrası on binlerce bina yıkılırken, enkazın altında kalan çok sayıda araç da zarar gördü. Hurdaya dönen yaklaşık 2 bin araç, belediyeye ait asfalt işleme tesislerinin bulunduğu alana geldi ve burada hasar tespiti yapılacak. Bulunamayan araçlar içinse ‘hırsızlık teminatı

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bağcılar Belediyesi'nden yıkım yapılacak bina için asbest raporu talebi! 

İstanbul Bağcılar Belediyesi, ilçede yıkım yapılacak binalar için "Asbest yoktur" raporu talep etti . 

Bodrum’da yapılacak liman projesine tepki!

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan Turgutreis Mahallesi'ndeki Günbatımı plajına Sahil Güvenlik Komutanlığı'nca yapılacak dört katlı bina ve liman projesine çevreciler tepki gösterdi...

Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi Ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliğ Resmi Gazete'nin dünkü mükerrer sayısında yayımlandı.... 

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Binalarla İlgili Uygulama Esaslarına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul ve Ankara'ya 'yeni polis merkezi amirlikleri' yapılacak!

İstanbul'da 24 ve Ankara'da 4 yeni polis merkezi amirliği yapılacak, İstanbul'da kullanılamaz hale gelen 5 polis merkez amirliği yenilenip akıllı bina sistemiyle yeniden inşa edilecek.

Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak?

Edirne Öğretmenevi otelinin de bulunduğu ana bina, İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yapılan deprem etüdü sonrasında depreme uygun olmadığı gerekçesiyle yıkılmıştı. Peki, yeni Edirne Öğretmenevi ne zaman yapılacak? CHP'li Gaytancıoğlu sordu...

Rize Sivil Havacılık Lisesi için yeni bina yapılacak!

Rize’nin Pazar ilçesinde Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edildi. 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında hizmete açılacak okul için bina yapılacak. 

İZSU için akıllı bina yapılacak!

İzmir Belediyesi, İZSU için Halkapınar Su Fabrikası sahasına yeni bir hizmet binası inşa edilecek. Akıllı bina konseptiyle hayata geçecek projenin ihalesi bu ay yapılacak.

Çanakkale Ayvacık'a 340 tane yeni bina yapılacak!

Çanakkale Ayvacık'a yeni dönemde 340 tane yeni bina inşaatı yapılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''şuan teslim edilen 200 konut yeni dönemde 340 tane yeni binamızın inşaatına başlayacağız” dedi.

meralara bina yapılacak Haberi

meralara bina yapılacak

Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak mera tahsisli alana 20 yıllık ot gelirini yatıran bina yapma hakkına sahip olacak. Bakanlar Kurulu 1998 yılında yayınlanan Mera Yönetmeliği’nde değişiklik yaparak, birinci sınıf mera alanlarına 20 yıllık ot gelirini yatırana bina yapmasının önünü açtı. Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 31 Temmuz 1998 tarihli Mera Yönetmeliği’nin 8’inci maddesinin 5’inci fıkrasına yeni bir bent eklendi. Buna göre, durumu ve sınıfı çok iyi veya iyi olan mera, yaylak ve kışlaklarda tahsis amacı değişikliği yapılamadığı için, bölge kentsel dönüşüm alanı olarak ilan edilmeden önce1/5000 ölçekli haritası ile Mera Komisyonuna başvurarak uygun görüş alınacak. 


Yönetmelik yayınlandı

Tahsis amacının valilikçe değiştirilmesinin ardından 20 yıllık ot gelirinin yatırılması sağlanacak. Ot bedeli yatırıldıktan sonra iki yıllık süre zarfındakesinleşmiş uygulama imar planının komisyona...