04 / 07 / 2024

meralara imar veriliyor mu

meralara imar veriliyor mu

Maliye Bakanlığı bugün gazete ve internet sitelerinden yayınlanan "mera ve yaylakların yapılaşmaya açıldığı" haberlerine yönelik açıklama yaptı...

Yapı denetiminden geçmeyen binalara iskan veriliyor! İmar barışında sıkıntı var!

Yapı Denetim ve Deprem Mühendisler Derneği Başkanı Nazmi Şahin, yapı denetiminden geçemeyen binaların imar barışından iskan aldığına dikkat çekti. İşte Nazmi Şahin'in o açıklamaları...

İmar barışında son tarih!

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurularında son tarih nedir?

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

İmar barışı nasıl hesaplanır?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Ödeme ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar yapılabiliyor. Peki, imar barışı nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı yıkım kararını etkiler mi?

İmar barışı ile mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınarak bazı haklar veriliyor. Peki, imar barışı yıkım kararını etkiler mi?

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

Kooperatif yapıları için imar barışına başvurulur mu?

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için imar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, kooperatif yapıları için imar barışına başvurulabilir mi?

İmar affından nasıl faydalanılır?

İmar barışında mevzuata aykırı yapılar kayıt altına alınırken, yapılara yapı kayıt belgesi veriliyor. Peki, imar affından nasıl faydalanılır?

İmar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Belge alınırken belli oranlarda bedel ödemesi de yapılıyor. Peki, imar barışında metrekare fiyatı ne kadar?

İmar affına girmeyen bölgeler!

İmar affı kapsamında alınabilen Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar affına girmeyen bölgeler hangileridir?

İmar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, belge alındıktan sonra imar barışında krediye uygunluk nasıl sağlanacak?

İmar barışında izlenecek yol!

Yapı kayıt belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışına nasıl başvurulur? İmar barışında izlenecek yol nedir?

Tarlaya imar gelirse ne olur?

İmar mevzuatı gereğince, tarlalar üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Ancak belli sınırlar dahilinde belli yapıların inşa edilmesine izin veriliyor. Peki, tarlaya imar gelir mi? Tarlaya imar gelirse ne olur?

meralara imar veriliyor mu Haberi

meralara imar veriliyor mu

Maliye Bakanlığı meraların yapılaşmaya açılması hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Maliye Bakanlığın, Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişikliklerin yeni mera alanlarının yapılaşmaya açılması veya mevcut yapıların kalıcı hale getirilmesiyle ilgisinin bulunmadığı açıkladı.


Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve gazetelerde yayınlanan "mera, yaylak ve kışlaklarda yapılaşmayı artıracak düzenleme yapıldığı"nı iddia eden haberlere netlik getirildi. Bakanlık, 6 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"de yer alan hususların, meraların yapılaşmaya açılmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını altını çizdi.


Bakanlığın açıklaması:
"Tebliğle 1 Ocak 2003'ten önce mera, yaylak ve kışlak vasfını kaybetmiş ve geri dönüşümü teknik olarak kesinlikle mümkün olmayan alanlardan, yerleşim yerleri arasında kalan kısımlara ilişkin uygulamadaki tereddütlerin giderilmesi amaçlandı....