02 / 05 / 2024

Mera ve yaylaklar yapılaşmaya mı açıldı? Bakanlık açıkladı!

Mera ve yaylaklar yapılaşmaya mı açıldı? Bakanlık açıkladı!

Maliye Bakanlığı bugün gazete ve internet sitelerinden yayınlanan "mera ve yaylakların yapılaşmaya açıldığı" haberlerine yönelik açıklama yaptı...



Maliye Bakanlığı meraların yapılaşmaya açılması hakkında açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Maliye Bakanlığın, Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişikliklerin yeni mera alanlarının yapılaşmaya açılması veya mevcut yapıların kalıcı hale getirilmesiyle ilgisinin bulunmadığı açıkladı.


Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bazı internet siteleri ve gazetelerde yayınlanan "mera, yaylak ve kışlaklarda yapılaşmayı artıracak düzenleme yapıldığı"nı iddia eden haberlere netlik getirildi. Bakanlık, 6 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Milli Emlak Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ"de yer alan hususların, meraların yapılaşmaya açılmasıyla herhangi bir ilgisinin bulunmadığını altını çizdi.


Bakanlığın açıklaması:
"Tebliğle 1 Ocak 2003'ten önce mera, yaylak ve kışlak vasfını kaybetmiş ve geri dönüşümü teknik olarak kesinlikle mümkün olmayan alanlardan, yerleşim yerleri arasında kalan kısımlara ilişkin uygulamadaki tereddütlerin giderilmesi amaçlandı. Dolayısıyla bahse konu düzenlemenin, yeni mera alanlarının yapılaşmaya açılması veya mevcut yapıların kalıcı hale getirilmesiyle ilgisi bulunmamaktadır."

 


Geri Dön