02 / 05 / 2024

Atatürk Havalimanı yapılaşmaya mı açılacak?

Atatürk Havalimanı yapılaşmaya mı açılacak?

CHP’li milletvekili Ünal Demirtaş, Meclis’e soru önergesi sundu. Demirtaş, havalimanının yapılaşmaya açılıp açılmayacağını sordu...



Koronavirüs gerekçe gösterilerek İstanbul Atatürk Havalimanı'nı hastaneye dönüştürme çalışmaları devam ederken bununla ilgili tepkiler de sürüyor. Alanda altyapı olmadığı halde beton dökülerek pistlerin tahrip edilmesi kafaları daha çok karıştırdı. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş konuya ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması talebiyle TBMM'ye soru önergesi sundu. Demirtaş, "Vaka ve ölüm sayısının artması beklenmekte ve salgın hastanesi yapılması elzem ise neden Atatürk Havaalanı'nın mevcut terminal binaları veya oteli hastaneye dönüştürülmemektedir? Havaalanının pistleri kullanılamaz hale getirilerek, arsası yapılaşmaya mı açılacak?" sorularını sordu. 

‘OTEL BİNALARI VAR'

Ünal Demirtaş, Atatürk Havalimanı'nda hastanenin bitmesiyle iki pistin artık kullanılamayacağına ifade etti. Büyük bir israfa imza atıldığını dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

"Oysa Atatürk Havalimanı'nın hemen hastaneye çevrilebilecek terminal ve otel binaları vardır. Terminal binaları veya otelin daha kısa zamanda veya daha ucuz maliyetle hastaneye dönüştürülme imkanı varken, daha uzun zamanda ve çok daha büyük maliyetle yeni hastane yapılarak, stratejik öneme sahip olan Atatürk Havalimanı'nın bu şekilde kullanılamaz hale getirilmesi hem israftır, hem de akla başka sorular getirmektedir. Atatürk Havaalanı'na bu şekilde hastane yapıp pistleri kullanılamaz hale getirilerek, ileride havaalanı arsası yapılaşmaya mı açılmak istenmektedir."


Geri Dön