09 / 05 / 2024

Meriç Nehri doğal sit alanı

Meriç Nehri doğal sit alanı

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Meriç Nehri 'doğal sit alanı' ilan edildi!

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı ilan edildi. 

Alakır 'Doğal SİT alanı' ilan edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin imzasıyla 3 ayrı statüde Doğal SİT alanı ilan edildi. Alakır Nehri ve vadisi yaklaşık 3 yıl önce 1'inci Derecede Doğal SİT Alanı ilan edilmişti.

Cemil Meriç'in doğduğu ev Kültür Evi'ne dönüştürüldü!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yazar, çevirmen ve eğitimci Cemil Meriç'in doğduğu ev restorasyon çalışmalarının ardından "Kültür Evi"ne dönüştürüldü.Mekanda Cemil Meriç'in kısa hayat öyküsünü içeren üç boyutlu animasyon filmi gösteriliyor.

İstanbul için Meriç Nehri'nden su alınacak!

Metropol şehrin su ihtiyacını karşılamak için Melen’den sonra Sakarya Nehri’nden de su alınmaya başlandı. Ancak bu da yetersiz kalınca İSKİ’nin, Meriç Nehri’nden İstanbul’a su tahsis edilmesini istediği ortaya çıktı.

Meriç Nehri'nin kumu vagonlarla İstanbul'a taşınacak!

Meriç Nehri'nin kumu vagonlarla İstanbul'a taşınacak. Edirne Valisi Şahin: " Günde 20 vagon, her vagon 36 ton alıyor. Buradan İstanbul’a kum nakli olacak " dedi.

Meriç Nehri'nin kumu cüzi bir fiyata satılacak!

Edirne'den geçen Meriç Nehri'nin kumu, ucuz bir bedelle satılacak. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehir yatağında, derinliğin korunması için zaman zaman temizlik çalışması yapıldığını söyledi.

Meriç Nehri'nin kumu satılacak!

Edirne'den geçen Meriç Nehri'nin kumu, ucuz bir bedelle satılacak. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, nehir yatağında, derinliğin korunması için zaman zaman temizlik çalışması yapıldığını söyledi.

Kütahya'da 8 bin 777 konut doğal afet riski altında!

Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Kütahya'da 13 bölgede 5 milyon metrekarelik alanda 8 bin 777 konutun doğal afet riski altında olduğunu söyledi. İça, kentsel dönüşümün ilk uygulamasının Gaybiefendi Mahallesi'nde gerçekleşeceğini kaydetti...

Doğal gaz için 8 ilçe müracaat yaptı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, "Nüfusu 10 bini aşan yerlere müracaat halinde BOTAŞ'ın doğal gaz hattı götüreceğini söylemiştik. Ne yazık ki şu ana kadar 8 ilçemiz müracaat etti" dedi...

Enerji Sektörü Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı!

Enerji Sektörü İnsan Kaynakları Envanteri Projesi Doğal Gaz Piyasası Sonuç Raporu tanıtım toplantısı Meyra Otelde düzenlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sektör temsilcileri ve bürokratlar katıldı.

NeoGölPark İstanbul Evleri Kemerburgaz'da doğal yaşam!

Göllerle çevrili muhteşem bir ormanın hemen yanında yer alan NeoGölpark İstanbul Evleri, Kemerburgaz-Göktürk'e sadece 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Doğal orman, ördeklerin ve kuğuların gezdiği Mavi Göl gibi tabiatın güzellikleri mevcut...

Doğal afetlere karşı İnsan Kovanı isimli bir şehir projesi geliştirildi!

Mimar kardeşler Sunay Erdem ve Günay Erdem New York'un doğal afetlere karşı geliştirdiği kentsel dönüşüm projesi ödülüne layık görüldü. Arıların yaşamı örnek alınarak geliştirilen proje hızlı geçici konut sağlıyor..

Marmaris Kızkumu Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alacak!

Muğla’nın Marmaris ilçesi Orhaniye Köyündeki Kızkumu’nun Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı’nın (UNESCO) Dünya Kültürel ve Doğal Miras Listesi’nde yer alabilmesi için çalışmalar başlatıldı...

Meriç Nehri doğal sit alanı Haberi

Meriç Nehri doğal sit alanı

Türkiye ile Yunanistan sınırı olan Edirne'deki Meriç Nehri, doğal sit alanı ve nitelikli koruma alanı olarak açıklandı.

Sputnik'te yer alan habere göre; Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2023 hedefleriyle ilgili her yıl korunan alan miktarının artırılması amacıyla, Edirne’de yeni koruma alanlarının oluşturulduğu duyuruldu.

Türkiye ile Yunanistan sınırı olarak bilinen Meriç Nehri’nin ilk merkezinde bulunan kısım ile Enez ilçesinin Çandır köyü koruma alanı olarak açıklandı. Valilik yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

''Edirne ilimizde doğal güzellikleri ve jeolojik açıdan ender bulunan Edirne ili, Enez ilçesi Çandır köyü ve Edirne merkez ilçesi, Meriç Nehri (merkezde kalan kısmı), ‘Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı’ ve ‘Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil...