18 / 05 / 2024

Merkez Bankasında faiz oranları

Merkez Bankasında faiz oranları

Merkez Bankası' nın, bu yılın son Para Politikası Kurulu ( PPK ) toplantısında alacağı karar merakla beklenirken uzmanlar, bankanın faizlerde bir indirime gitmeyeceği görüşünde birleşiyor.

Merkez Bankası'ndan faiz artışı! Son dakika Merkez Bankası faizleri yüzde 50'ye çıkardı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, mart ayında politika faizini sürpriz bir kararla 500 baz puan artırarak yüzde 50'ye çıkardı. 

Son dakika! Merkez Bankası faiz artış döngüsüne son verdi! Faiz oranı yüzde 45'te sabit kaldı!

Piyasalar tarafından merakla beklenen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı  belli oldu.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Merkez Bankası faiz kararı açıklandı! Politika faizi yüzde 45'e yükseldi!

Piyasalar tarafından heyecanla beklenen Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklandı. Karara göre politika faizi yüzde 45'e yükseltildi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altında flaş gelişme! Yatırımcılar dikkat! Bugün altın fiyatları ne kadar oldu?

Piyasaların yönünü belirleyecek olan Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor. Bugün altın fiyatları ne kadar oldu? Yatırımcılar dikkat! İşte 25 Ocak 2024 altın fiyatları.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı öncesi altın fiyatları güne yükselişle başladı. Bugün gram altın, çeyrek altın ne kadar oldu? 21 Aralık Perşembe altın fiyatları.

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yarın gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı kararı yatırımcıların odağında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Altın ve dolar yükselecek mi, düşecek mi?

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Amerika Merkez Bankası Ekim 2023 faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı için geri sayım başladı. Piyasalar tarafından yakından takip edilen Fed faiz kararının ne zaman saat kaçta açıklanacağı merak ediliyor. İşte Fed Ekim 2023 faiz kararı takvimi!

Gözler Merkez Bankası'nda! Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bugün faiz kararını açıklayacak. Bu kapsamda piyasaların gözü Merkez Bankası'na çevrildi. Peki, Faiz kararı sonrası altın ve dolar ne olur? İşte detaylar...

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak, karar ne olur? İşte 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Faiz kararı altın, dolar ve borsa piyasalarını şekillendirecek. Milyonların gözü Merkez Bankası'nın faiz kararında. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? 2023 TCMB Ekim ayı faiz kararı beklentisi.

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.

Merkez Bankasında faiz oranları Haberi

Merkez Bankasında faiz oranları

Küresel piyasalar, Fed'in sabırlı olma söyleminin ardından pozitif bir seyir izlerken, Rusya'dan gelen olumsuz verilerle Ortadoğu'daki belirsizlik risk unsurları olarak öne çıkıyor


AA Finans ekibi tarafından yaptırılan ankete katılan ekonomistler de Merkez Bankasının bugün gerçekleştireceği PPK toplantısında faiz değişikliğine gitmeyeceğini öngörüyor.


Ankete katılan 17 ekonomistin biri hariç hepsi politika faizinde (bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı) herhangi bir değişiklik olmayacağını belirtiyor. Politika faizinde değişiklik beklediğini bildiren ekonomist, 25 baz puanlık indirim olacağını tahmin ediyor.


Faiz liginin zirvesinde Rusya bulunuyor


Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ardından, rublenin ateşini düşürmek isteyen Rusya Merkez Bankası, 650 baz puan artırarak politika faizini yüzde 17'ye çıkarttı. Sözkonusu artırımla son 16 yılın en yüksek faiz artırımına imza attı.


Rusya Merkez Bankası, 80 milyar dolarlık döviz müdahalesinin rubledeki yüzde 50'lere varan...