06 / 05 / 2024

Merkez Bankasından açıklama

Merkez Bankasından açıklama

Dolarda yaşanan yükselişin ardından Merkez Bankası'nda döviz depo faizleriyle ilgili açıklama geldi. Merkez Bankası dövizdeki sert hareketin ardından kritik bir adım attı.

Merkez Bankası'ndan kiraya yüzde 25 zam sinyali: Yürürlükten kalkacak!

Para Politikası Kurulu'nun toplantı özeti yayımlanırken açıklamada kira sınırlaması ifadeleri ön plana çıktı. Merkez Bankası tarafından, yüzde 25 sınırına ilişkin, 'yakında yürürlükten kaldırılacak' açıklaması yapıldı.

Merkez Bankası'ndan asgari ücrete Temmuz ara zammı açıklaması! Asgari ücrete ara zam olacak mı?

Milyonlarca asgari ücretli çalışan, Temmuz ayında ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken; konuyla ilgili bir son dakika açıklaması da Merkez Bankası'ndan geldi. Peki asgari ücrete Temmuz ara zammı yapılacak mı? 

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Merkez Bankası'ndan Türk Lirası için yeni hamle! Yüzde 8 komisyon uygulanacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan sadeleştirme adımları kapsamında yeni hamle geldi. Merkez Bankası zorunlu karşılıktan alınacak komisyon detaylarını açıkladı. 

Merkez Bankası'ndan yeni karar: KKM hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırıldı!

Merkez Bankası'ndan son dakika yeni hamle geldi. Banka, Türk Lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırma kararı aldı.

Merkez Bankası’ndan altın, dolar ve euro için yeni hamle geldi! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB), gerçek kişi dönüşüm hesaplarının tarih koşulu ile ilgili yeni hamle geldi. 

Euroda yarın dananın kuyruğu kopacak! Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi! 1 eurosu bile olanlar aman dikkat!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yarın önemli bir karar verecek. ECB, ilk kez faizleri sabit tutmak için yeterli neden olup olmadığına karar vermek için yarın toplanacak.

Merkez Bankası'ndan flaş karar. Dolar fiyatlarını doğrudan etkileyecek

Merkez Bankası'ndan flaş bir enflasyon kararı geldi. Banka enflasyon düşene kadar sıklaşmaya devam edecek. Bunun da dolar fiyatlarını etkilemesi bekleniyor.

Son dakika: Merkez Bankası'ndan bankalara yeni talimat! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ağustos tarihinde Kur Korumalı Hesaplarla ilgili Basın Duyurusu ile kamuoyuyla paylaştığı düzenlemelere yönelik uygulama talimatını bankalara gönderdi.

Son dakika: Merkez Bankası faiz kararı açıklandı!

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) ağustos ayı faiz kararı açıklandı. Peki, Merkez Bankası (MB) Ağustos faiz kararı ne oldu? 

Avrupa Merkez Bankası'ndan büyük yenilik! Görenler hayrete düşecek! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri 2025 yılında euro ile ilgili yeni bir yeniliğe imza atacaklarını açıkladı. Görenler hayrete düşecek.  Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Tüketici kredilerinin 402 milyar 505 milyon 578 bin TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 402 milyar 505 milyon 578 bin lirası konut...

Merkez Bankasından açıklama Haberi

Merkez Bankasından açıklama

Merkez Bankası dövizdeki sert hareketin ardından kritik bir adım attı. Merkez bankası'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 



1) Yakın dönemde gözlenen küresel ve yerel gelişmeler nedeniyle bir hafta vadeli döviz depo faiz oranının ABD doları için yüzde 3,5’tan yüzde 3’e indirilmesine karar verilmiştir. 


2) Bankalar belirlenen yeni oranla 27 Temmuz 2015 tarihinden itibaren TCMB’den bir hafta vadeyle borçlanabileceklerdir. 


3) Gerekli görülmesi halinde ABD doları ve euro için söz konusu oranlar ayrı bir basın duyurusuna gerek kalmaksızın iş günlerinde sabah saat 9:30’da her iki yönde değiştirilebilecek ve ilan edildiği gün için geçerli olacaktır. Belirlenen oranlar Anadolu Ajansı DV006, Reuters CBTJ ve Bloomberg CBT sayfalarında ilan...