07 / 05 / 2024

Merkezi sistem onayı

Merkezi sistem onayı

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Kartlı doğalgaz nasıl ücretsiz olacak? Doğalgaz hangi tarihler arasında bedava?

Ücretsiz doğalgaz gündemde olan konulardan biridir. Bedava doğalgaz hangi tarihler arasında ücretsiz olacaktır, merkezi sistem doğalgaz ücretsiz mi? şeklinde bu konuya dair pek çok soru gelmektedir. İşte onlardan bazılarıdır!

Ordu Ünye'ye raylı sistem hattı geliyor!

Ordu Ünye'nin önemli yerlerinden biri olan Ünye Kalesi'ne raylı sistem hattı geliyor. Ünye Belediyesi'nin hazırladığı projeye  Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan onay geldi.

Atakule Alışveriş Merkezi'nin kulesi hizmete açılıyor!

Atakule GYO'ya ait Atakule Alışveriş Merkezi'nin alçak kütle bölümünün yeniden inşa süreci tamamlandı. Ruhsat onay süreci de tamamlanan kulenin faaliyete geçeceği açıklandı.

İstanbul'da 2021'de 3 raylı sistem hattı açılacak!

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanlığı Bütçe ve Denetim Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçesi, Yenikapı'daki Avrasya Gösteri Merkezi'nde yapılan İBB Meclisi oturumunda gündeme geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşım yatırımlarında 2021'de 3 raylı sistem hattının açılacağını belirtti.

Sitedeki ısınma sorunu nasıl çözülür?

Posta yazarı Tamer Heper 'Isınmamız merkezi sistem kömürlü ancak biz ısınamıyoruz. Arzumuz kendi dairemizi kombi ile ısıtmak. Bunun için bir avukata başvurduk 5 bin lira istedi. Ben emekli biriyim, bu parayı ödeyemem. Bana ne tavsiye edersiniz?' sorusunu yanıtladı.

Ünlü tatil merkezi Olympos'un imar planına onay!

Antalya Kumluca'daki ünlü tatil merkezi Olympos ile ilgili 2004'te çalışmalarda bulunan Koruma Amaçlı İmar Planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onay verildi.

Türkiye’de bir ilk! Depremin etkisini yüzde 80 azaltacak sistem!

Elazığ’da meydana gelen depremin ardından depremden en az hasarla nasıl kurtuluruz sorusunun cevabı aranıyor. Eskişehir Teknik Üniversitesi Sismik İzolatör Test Merkezi, deprem hasarını yüzde 80 azaltacak bir sistem geliştirdi.

Eskişehir'e ulusal raylı sistem müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Eskişehir'de düzenlenen mitingte konuştu. Erdoğan konuşmasında, "Anadolu Üniversitesi bünyesinde ulusal raylı sistem araştırma ve test merkezi kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı gerekiyor!

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Merkezi sistem için bağımsız bölüm maliklerinin onayı'' hakkında sorulan soruyu yanıtladı...

Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Haliç Tersanesi Bilim Merkezi Projesi’nin detayları belli oldu. İBB tarafından hayata geçirilecek proje onay aşamasında...

Merkezi sistem binalar, her ay fazladan 60 milyon TL ödüyor!

Daxom Genel Müdürü ve Makine Mühendisi Aydın Çetin, Türkiye'de şu anda ortalama 2 milyon konutun kullandığı merkezi sistem ile her ay fazladan 60 milyon TL ödendiğini belirtiyor..

Isparta Yeni Otogar Projesi'ne belediye onayı!

Isparta Belediyesi, Çünür Mahallesi'nde yapılması planlanan yeni otogar ve yaşam merkezi projesine onay verdi. 6 Mart'ta ihalesi gerçekleşen proje 89 milyon 993 bin liraya yapılacak.

Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı Diyarbakır'ı sevindirdi!

Başbakan Yıldırım'ın onayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı" projesinin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınması Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

Merkezi sistem onayı Haberi

Merkezi sistem onayı

Kat mülkiyetli binalarda ortak alanlara yapılacak müdahaleler için bağımsız bölüm maliklerinin onayı gerekiyor. 

Tek parselde, her birinin 18 bağımsız bölümü (dairesi) bulunan 7 bloklu (126 daire) bir siteyiz.

1997’den beri ısıtmamız, projesine uygun olarak tek merkezden kömürle yapılıyor. Artan maliyetler ve çevre kirliliği yaratması sebebiyle yakıtımızı doğalgaza dönüştürmek istiyoruz.

Kat maliklerinin oybirliği ile ferdi sisteme geçme isteği de bulunmamaktadır. Isıtma merkezinden vazgeçilerek doğalgaz kombilerinin her blokun altlarındaki bodrum-sığınaklara konulabilmesi, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verilecek karar ile mi yoksa oybirliği ile verecekleri karar ile mi yapılır? 

Kat mülkiyetine tabi binalarda ortak alanlara yapılacak müdahaleler için bağımsız bölüm maliklerinin beşte dördünün oyu gerekir.

Ancak ısınma sistemi için özel bir madde söz konusudur: “Kat maliklerinden birinin isteği üzerine ısı yalıtımı, ısınma sisteminin yakıt...