03 / 05 / 2024

Mermerciler İranla rekabetten kaygılı

Mermerciler İranla rekabetten kaygılı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, İran’a uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte Türk mermer sektörünü büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi. İşte ayrıntılar...

Alya Dream'de peşin ödemelerde yüzde 15'e varan indirim fırsatı!

BOSS4 İnşaat tarafından Beylikdüzü, Mermerciler Sitesi'nin hemen arkasında yükselen Alya Dream'de peşin ödemelerde yüzde 15'e varan indirim fırsatı ile satışlar devam ediyor.  

Tata Steel ve ThyssenKrupp'un birleşmesine izin verilmedi!

AB Komisyonu, Tata Steel ve ThyssenKrupp'un birleşmesine izin vermedi. AB Komisyonu Rekabetten Sorumlu Üyesi Margrethe Vestager, söz konusu birleşmeyi Avrupa'daki sanayi ve tüketicileri korumak amacıyla izin vermediklerini bildirdi.

Türk mermercilere Çin'de gözaltı!

150 Türk mermer firmasının katılım gösterdiği Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türk mermerciler büyük şok yaşadı. Çinli polisler tarafından 3 şirketin 4 yetkilisini dün sabah 06.00’da kaldıkları otelde gözaltına alındı.

Konut projeleri pazarlamasında profesyonel satış çözümleri!

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş "Konut satış ve pazarlamasının çok karmaşık bir hal aldığı günümüzde yoğun rekabetten sıyrılmak için konvansiyonel pazarlama yöntemlerinin etkisini yitirmeye başladığını” belirtti. 

Şanlıurfa Mermerciler Sitesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından alt yapı çalışmalarında sona gelinen Mermerciler Sitesi’ne kent merkezindeki esnaf taşınma çalışmalarına başladı. 

GYODER Sürdürülebilirlik Çağı’nda Rekabetten Çıkış Yolu semineri 25 Ocak'ta!

GYODER Akademi tarafından verilecek olan Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 25 Ocak'ta düzenlenecek. 

GYODER Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta!

GYODER Akademi tarafından verilecek olan Sürdürülebilirlik Çağında Rekabetten Çıkış Yolu eğitimi 23 Ocak'ta düzenlenecek. 

2018'de inşaat sektörü hız kazanacak!

Mermerciler Derneği Başkanı Abdülkadir Sönmez, mermer ve inşaat sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Sönmez, ''2018 yılında inşaat sektöründe ciddi artışlar yaşanacağına inanıyoruz'' şeklinde konuştu.

Mersinli mermercilerin gözü imar planında!

MTSO 23 No’lu Madencilik ve Mineral Ürünler Meslek Komitesi üyeleri bir arada faaliyet gösterebilecekleri sanayi sitesi kurulmasını istiyor. Gözünü imar planına çeviren mermerciler, planın onaylanması halinde kent ekonomisinin canlanacağı görüşünde birleşiyor.

Denizli Mermerciler Sanayi Sitesi’ne yeni altyapı!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Mermerciler Sanayi Sitesi Üretim ve Ticaret Alanı Geliştirme Bölgesinin içme suyu projesini geçtiğimiz gün tamamladı

Mermerciler Sanayi Sitesi'nde sona doğru!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Mermerciler Sanayi Sitesi'nde sona doğru gelindi.

Şanlıurfa Yeni Oto Galericiler ve Mermerciler Sitesi'ne yeni yol!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapımında sona yaklaşılan Yeni Oto Galericiler ve Mermerciler Sitesi’nde yol yapım çalışmalarını sürdürüyor.

Şanlıurfa Oto Galericiler ve Mermerciler Sitesi’ne yeni yol!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yapımında sona yaklaşılan Oto Galericiler ve Mermerciler Sitesi’nde yol yapım çalışmaları başlattı.

Mermerciler İranla rekabetten kaygılı Haberi

Mermerciler İranla rekabetten kaygılı

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, İran’a uygulanan ambargonun kalkmasıyla birlikte Türk mermer sektörünü büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi.


İran’ın, ucuz enerji avantajıyla birlikte ihracatta Türkiye’nin ciddi rakibi olacağına dikkat çeken Kahyaoğlu, sektör desteklenmezse birçok ocağın kapanacağını vurguladı. Kahyaoğlu, şöyle konuştu:


“Bu gelişme maalesef mermer sektörü açısından bir kabusa dönüşebilir. Çünkü İran da bizim gibi çok zengin mermer yataklarına sahip. Belki teknolojileri eski, ambargo nedeniyle satamadıkları için üretimleri gelişmemiş olabilir. Ancak petrol zengini olmaları nedeniyle enerji fiyatı çok ucuz. Enerjide maliyet farklılığı nedeniyle bizim sektörde onlarla rekabet etmemiz imkansız. İran piyasaya girerse, bizde birçok ocak ve fabrika kapısına kilit...