28 / 07 / 2024

Asgari ücrete 3 bin TL'lik ara zam kulisi gündeme geldi! SGK uzmanları tarihi de verdi! 

Asgari ücrete 3 bin TL'lik ara zam kulisi gündeme geldi! SGK uzmanları tarihi de verdi! 

Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda sık sık asgari ücrete ara zam olmayacağı belirtilse de SGK uzmanlarından iddialar gelmeye devam ediyor. İşte asgari ücrette yeni zam beklentisi... 


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Emekli maaşlarına yapılan düzenleme sonrasında, milyonlarca çalışan asgari ücret için müjde beklemeye başldı. Milyonlarca asgari ücretli ara zam olacak mı olmayacak mı sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Geçtiğimiz aylarda hükümet tarafındanyapılan açıklamalarda sık sık asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti. Bir son dakika gelişmesi olarak asgari ücret tartışmalarına  ilişkin yeni kulis bilgisi geldi. 

Asgari ücrete 3 bin TL lik ara zam kulisi gündeme geldi! SGK uzmanları tarihi de verdi! 

Halk TV'de yer alan habere göre; normal şartlarda asgari ücrete senede 1 kez olacak şekilde zam yapılıyordu. Ancak son iki senedir enflasyon sebebiyle asgari ücrete Temmuz aylarında ara zam uygulandı. 

Şu an açlık sınırı 19 bin TL'yi aştı. Hala 17 bin 2 TL olarak ödenen asgari ücrete zam beklentileri bu nedeniyle arttı. Asgari ücretli çalışanlar geçim sıkıntısı yaşadıklarını sık sık dile getiriyor. 

Hükümet kanadından yapılan açıklamalarda sık sık asgari ücrete ara zam olmayacağı belirtilse de SGK uzmanlarından iddialar gelmeye devam ediyor.

Asgari ücrete 3 bin TL lik ara zam kulisi gündeme geldi! SGK uzmanları tarihi de verdi! 

Kulis bilgilerine dayandırdıkları iddialarını yenileyen SGK uzmanları, asgari ücret tespit komisyonunun yakın zamanda toplanacağı iddiasını gündeme getirdi. 

SGK uzmanlarına göre 1 Ağustos itibarıyla asgari ücrette güncelleme yapılacak. En az 3 bin TL ek zam beklentisi olduğunu belirten SGK uzmanları yeni asgari ücretin 20 bin 2 TL olacağını öne sürüyor. 

Bunların yanı sıra asgari ücretle çalışanların aldıkları Maaşlar eriyip giderken asgari ücrete ara zam için TBMM’ye yeni bir kanun teklifi daha sunulduğu da ifade edildi. Sunulan teklif kapsamında yeni asgari ücretin 32 bin TL olmasının istendiği belirtildi. 

Fakat asgari ücrete ara zam konusu ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Hükümetin zam yok tutumunda kararlı olduğuna sık sık dikkat çekilirken, asgari ücretteki zammın Ocak ayına kalabileceği de ifadde ediliyor. 

Dolar yıl sonunda 32,5 TL mi olacak, 37 TL mi? Elinde 1 doları bile olan hemen bu rakamlara baksın! 

Dünyada kira sözleşmesini 1 yıl yapıp 12 yıl uzatan, davasıyla 17 yıl uzatan başka ülke var mı?

Büyük deprem için süre azaldı mı? En yıkıcı depremler hep Marmara'da! Deprem uzmanından uyarılar bir bir geldi!


Geri Dön