06 / 05 / 2024

Mersin Çukurkeşlik Camisi ne durumda

Mersin Çukurkeşlik Camisi ne durumda

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çukurkeşlik Mahallesi’nde yaptırılan Çukurkeşlik Camisi’nin kurdelesini keserek ibadete açtı.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

TOKİ Mersin projesi için beklenen müjde geldi! Evi olmayan tek vatandaş kalmayacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, AK Parti Mersin Gençlik Kolları tarafından Akdeniz ilçesindeki millet bahçesinde yapılan "Gençlik Buluşması"nda önemli açıklamalar yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklamaları...

Hayat Kimya'dan Mersin'de 450 milyon TL'lik yeni tesis!

Temizlik kağıdı üreticisi Hayat Kimya Mersin'de 200 bin metrekarelik arazileri üzerinde, 65 bin metrekare kapalı alanda kurulu temizlik kağıdı tesislerine yenisini ekleyeceğini duyurdu...

Taksim Camisi'nde sona gelindi! Yıl sonu açılacak!

İnşaat çalışmalarına bir yıl önce başlanan Taksim Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 97'lik kısmı tamamlandı. Taksim Camisi'nin yıl sonuna doğru ibadete açılacağı belirtildi...

Mersin Toroslar'da 17 milyon TL'lik kamulaştırma!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin genelinde devam ettiği hizmet maratonunu ilçelerde gerçekleştirdiği açılış ve temel atmalarla sürdürüyor. Kentte yapılacak yatırımlar kapsamında 17 milyon TL'lik kamulaştırma yapıldı.

Mersin'de 1/5000’lik imar planına itiraz tarihi yarın sona eriyor!

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ikinci kez askıya alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik Revizyon Nazım İmar Planı’na yeniden itiraz etmek için başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihinde sona ereceğini dile getirdi.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 1. Etabı kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’yla ilgili tüm merak edilenler!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ahmet Turgut, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Özgür Sanal ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Mustafa Solak yeni imar planı hakkında merak edilen sorulara cevap verdi.

Mersin'e spor yatırımı müjdesi!

Bakan Elvan, Mersin'de spor tesislerinin artırılması için 6 yeni projenin hayata geçirileceğini belirterek, ilçelere de gençlik merkezleri yapılacağını söyledi.

TÜGVA Mersin İl Temsilciliği binası açıldı!

Mersin Yenişehir ilçesi İnönü Mahallesi'nde inşa edilen Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) İl Temsilciliği binası hizmete açıldı. Açılışa, Bilal Erdoğan katıldı.

Mersin Akdeniz Belediyesi'nden engelli derneklerine bina!

Akdeniz İlçe Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait hizmet binasını Tüm Sakatlar Derneği Mersin Şubesi ile Mersin Engelliler Gençlik Spor Kulübü Derneği'ne 5 yıllığına verdi.

Eski Mersin Otogarı'na bilim ve gençlik merkezi geliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, eski otogarı 2015 yılının Mart ayında yıkmıştı. Belediye, eski otogarın arazisi üzerine Bilim ve Gençlik Merkezi inşa edeceğini ilan etti.

Mersin Limanı açıldı!

Akfen Holding, toplam 6 milyar TL’lik yatırım paketinin ilk açılışını Mersin Limanı’nda yaptı. Hamdi Akın, sırada toplam değeri 5.5 milyar TL'yi bulan altı açılış daha olduğunu söyledi.

Mersin Çukurkeşlik Camisi ne durumda Haberi

Mersin Çukurkeşlik Camisi ne durumda

Çukurkeşlik Camisi’nin açılışı, Çanakkale kara Savaşları’nın 100. yılı olan 24 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Başkan Kocamaz, caminin açılışında yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi’nin önemine dikkat çekti. Kocamaz, “Bugün önemli bir gün, hem Çanakkale Zaferi’nin 100. yıl dönümü hem üç ayların başlangıcı hem de Regaip Kandili’nin sabahı. Bütün değer verdiğimiz günler bir araya geldi. Çanakkale, Türkiye Cumhuriyeti’nin besmelesi, başlangıç noktasıdır. Çanakkale olmasaydı belki bugün bu vatanda birlik ve beraberlik içinde, hür ve bağımsız yaşayamazdık. Osmanlı topraklarının hemen her tarafında insanlar bir arada hür ve bağımsız yaşayabilmek için canları, kanları pahasına mücadele verdi. Yedi düvel oraya toplanmıştı ama bu millet inadı ile inancı ile hürriyete olan aşkı ile mücadele verdi. Bize üzerinde yaşadığımız bu toprakları emanet etti. Bizim özellikle tüm şehitlerimiz ile...