02 / 05 / 2024

mersin her köye bir meydan

mersin her köye bir meydan

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 'Her Köye Bir Meydan' projesi kapsamında Çopurlu Mahallesi'ne meydan yapıyor. Toroslar Belediyesi'ne bağlanan mahallelerde başlatılan çalışmalarda ana arterler üzerinde yol kenarlarına taş duvar örülüyor.

Vestel elektrikli süpürgede kaçırılmayacak fırsat! Fiyatı 1.399 TL'ye düştü! 15 Haziran 2023 fiyat listesi...

Uygun fiyatıyla dikkat çeken Vestel Meltem T4500 elektrikli süpürge, güçlü performansı, kullanışlı özellikleri ve geniş temizlik yarıçapıyla evinizin her köşesini pırıl pırıl yapar. İşte Vestel Meltem T4500'ü 1.399 TL'ye alabileceğiniz adres...

Mersin Merkez TOKİ’de 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Merkez projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Merkez TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Merkez TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Köye ev yapma şartları nelerdir?

Köyde ev yapma hayali olan vatandaşlar, sürecin nasıl işlediğini ve şartların neler olduğunu öğrenmek istiyor. Peki, köye ev yapma şartları nelerdir? Köyde ev yapmak için ruhsat gerekir mi?

4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti! Atıl arazide iş kurdu!

İzole ortamda salgın sürecini daha rahat geçirmek isteyen Burak Alsan, 4,5 yıl önce eşiyle köye yerleşti. Burada atıl arazide organik tarıma başladı ve 20 kişiye istihdam imkanı sağladı.

Her köye bir köy konağı inşa edilecek!

4541 Sayılı Şehir ve Kasabalarda Mahalle Muhtar ve İhtiyar Heyetleri Teşkiline Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

İhya olan en zengin köye gelen herkese villa veriliyor!

Çin'in bir numaralı köyü olarak tanınan Ciangsu eyaletinde bulunan Huaxi köyü her geçen gün artan zenginliğiyle kendisine yeni kazanç kapıları açıyor.

Arazi alan köye göç ediyor! Köye dönüş hızlandı! 

Sanayicilerin araziye yatırım yaptığını söyleyen Büyük yatırımcı tarım sektöründe yer almaya başladı. Örneğin Mersin ve civarında 500 – 1000 dönümlük tarım alanları hızla satılıyor. Yatırımcılar ibreyi tarıma çevirdi'' dedi.

OPET Çanakkale Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek!

OPET, Tarihe Saygı Projesi'yle Çanakkale'nin merkeze bağlı olan Çıplak köyünü etno-köye dönüştürecek. 

Dublin'deki dünyanın en büyük yeşil bina konferansı 24-25 Mart'ta!

Dünyanın dünyanın en büyük yeşil bina konferansı olan 2020 GreenBuild Europe 24-25 Mart tarihlerinde Dublin'de gerçekleştirilecek...

Kahramankazan'da 40 köye yarım milyonluk yatırım!

Kahramankazan Belediyesi 40 köye 4 aylık süreçte yarım milyonluk yatırım yaptı. Köy konaklarından camilere, mezarlıklardan yollara kadar tüm noktalarda bakım onarım ve yenileme çalışmaları yapılıyor.

Mersin Hükümet Konağı ihalesi bugün!

Mersin İli Mezitli İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün gerçekleştirilecek.

Mersin Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Mersin İli Mezitli İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

mersin her köye bir meydan Haberi

mersin her köye bir meydan

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 'Her Köye Bir Meydan' projesi kapsamında Çopurlu Mahallesi'ne meydan yapıyor. 

30 Mart 2014 yerel seçimleri ile birlikte köy tüzel kişilikleri sona ererek Toroslar Belediyesi'ne bağlanan mahallelerde başlatılan çalışmalarda ana arterler üzerinde yol kenarlarına taş duvar örülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 6360 sayılı Büyükşehir Yasası ile belediye hizmet alanlarına girerek mahalle statüsü alan 32 köy ve 5 beldede gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi. Şehir merkezinde ne varsa yeni bağlanan mahallelerde de vatandaşların aynı hizmeti alması için çaba sarf ettiklerini kaydeden Başkan Tuna, özellikle yaz döneminde bu mahallelerde yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini belirtti. 

Öncelikli sloganlarının her mahalleye eşit hizmet olduğunu vurgulayan Tuna, "6360 sayılı yasa ile belediyemiz hizmet alanına dahil olan 32 köy...