04 / 05 / 2024

mersin imara açma

mersin imara açma

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini ifade etti...

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Murat Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açmamız söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

Başakşehir Şelale Park imara açılmayacak!

Başakşehir Belediyesi’nin, ilçenin en önemli yeşil alanları arasında yer alan Şelale Parkı imara açma girişimine yargı bir kez daha 'dur' dedi.

Mersin Erdemli'de yeni yol açma çalışmaları başladı!

Mersin’in Erdemli Alata Mahallesi’nde imar uygulamalarına göre yeni yol açma çalışmalarına başladı.Erdemli Belediye Başkanı Tollu yol açma çalışmalarının hızla sürdürüldüğünü belirtti.

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası arazisi imara açılmasın!

Mersin Hamidiye Alayı Kışlası olarak inşa edilen 30 bin metrekare arazinin imara açılması ile ilgili tepkiler sürüyor.

Sel felaketlerinin nedeni dere yataklarının imara açılması!

Mersin Mezitli Belediye Başkanı Tarhan, “Maalesef kentlerde imar rantı nedeniyle dere yataklarının kapatılarak imara açılması, sel felaketinin en temel nedeni" dedi.

Abdülhamid'in Mersin'deki kışlası imara açılıyor!

Sultan 2’nci Abdülhamid tarafından Mersin’de 1904 yılında inşa edilen askeri kışla imara açılıyor. Kışlanın park olması isteniyor.

Yalova Hacı Mehmet Ovası imara açıldı!

Yalova Belediye Meclisi tartışma yaratacak imar kararı aldı. 1999 depreminden en çok etkilenen Yalova Hacı Mehmet Ovası imara açıldı.

Yunan Bakan, Ege’deki 28 adacığı imara açma planını geri çekti!

Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikası Bakan Yardımcısı Nektarios Santorinios, Ege’deki 28 adacığı imara açma planını, Ankara’dan gelen tepki üzerine geri çekti.

Antalya Tünektepe imara açılıyor!

2,5 milyon hektar alanı kapsayan SİT kavramı değişti. SİT alanlarını imara açmayı amaçlayan çalışma kapsamında Tünektepe'nin de imara açılmasını öngören raporla Çeşme ve Tuz Gölü olmak üzere 1000'nün üzerindeki yerde eski SİT sınırları yeniden belirlendi..

Gaziantepli emlakçılar imara açılan bölgeleri gezdi!

Gaziantep Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mehmet Aytaç ve yönetim kurulu üyeleri, Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde imara açılan bölgelerde, yol açma ve alt yapı çalışmalarını inceledi.

Tuvid'in yeni mağazası Mersin'de açıldı!

Büyük beden giyimde iddialı olan Tuvid, yeni mağazasını Mersin'de açtı. Mersin mağazasında büyük bedende metrekare bakımından Türkiye'nin en geniş alanına ulaşan firma, önümüzdeki dönemde daha etkin olmayı hedefliyor.

Polenezköy imara açılacak mı?

YOĞUN yapılaşma ve kentleşme nedeniyle adeta nefes almakta zorlanan İstanbul’un nadide köşelerinden biri olan Polonezköy’ün imara açılmasına, bilirkişi heyeti de imara açılmaması yönünde görüş bildirdi.

mersin imara açma Haberi

mersin imara açma

Mersin Girişimci İşadamları Derneği (Mersin GİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Mersin'de istihdam artışına katkı sağlayacak olan alanların biran önce imara açılması gerektiğini belirterek, "İstihdam oranlarına bakıldığında Mart 2013 itibariyle Mersin, Türkiye genelinde yüzde 1,9'luk payı ile 10 sırada yer alıyor. Kentin istihdamın en fazla olduğu iller sıralamasında ilk 5'e girmemesi için önündeki tek engel var olan imkanların kullanılmamasıdır" dedi. 


Kentin her bölgesinde ticari imar izni bekleyen alanların olduğuna dikkat çeken Gürsoy, bu alanların değerlendirilmediğini, gerekli izinlerin verilmeyerek Mersin'in gelişiminin önünü kesildiğini kaydetti. 

Mersin'in her sektörden yatırımcının ilk tercih nedeni olduğunun altını çizen Gürsoy, şunları söyledi: "Mersin jeopolitik konumu nedeniyle tüm yatırımcıların cazibe merkezi. Ama yerel aktörlerin kentin üzerindeki engellerin kaldırmaması, ticaretin önünü açmaması nedeniyle büyük yatırımcılar Mersin'den uzaklaşıyor. Ticari yatırım...