03 / 05 / 2024

Mersin Kadıncık 1 hes projesi özelleştiriliyor mu

Mersin Kadıncık 1 hes projesi özelleştiriliyor mu

ÖZELLEŞTİRME Yüksek Kurulu (ÖYK), Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı.

Mersin Aydıncık TOKİ’de 240 ay taksitle!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Aydıncık projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Aydıncık TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Aydıncık TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşiminde merkez ilçeler için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları görüşüldü.

Mersin Büyükşehir'e ait geyrimenkuller için kira ödeme kolaylığı!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı’nın 1. Birleşimi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 yılı Şubat ayı toplantısı 1. birleşimi yapıldı. İşte gündem maddeleri...

TOKİ Yozgat Aydıncık başvuru tarihi 2017!

TOKİ Yozgat Aydıncık projesinde yer alan 86 adet konut için başvurular bugün başlıyor, projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Yeşilovacık-Aydıncık ile Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel açıldı!

Mersin-Antalya arasındaki Akdeniz Sahil Yolu, Yeşilovacık-Aydıncık/Aydıncık-Gözce arasındaki 6 tünel ile 1 viyadüğün açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde bütçe görüşüldü!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2016 Yılı Kasım Ayı Toplantısı’nın üçüncü birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir Meclisi'nde Akkuyu gerginliği!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Akkuyu Nükleer Santrali'nin 1/100 Bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda yer alması kararını merkezi idareye bırakan komisyon kararını oy çokluğuyla onayladı.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Mersin Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin devir süreci tamam!

IC İÇTAŞ Enerji yaptığı açıklamada 126 megavatlık Kadıncık 1 ve 2 HES'lerinin özelleştirme kapsamındaki devir sürecinin tamamladığını belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir'in Temmuz ayı toplantısına, şu anda İmar Komisyonu’nda olan 1/50 Binlik Çevre Düzeni Planı’nın meclis üyelerine CD olarak verilmesiyle dışarıya bilgi sızabileceği yönündeki tartışmalar damga vurdu.

İzmir Sarpıncık RES projesinin inşaat faaliyetleri durduruldu!

Karaburun'da, Çalık Grubu'na ait Sarpıncık RES Projesi'nin nazım imar planı ve uygulama imar planları İzmir 1. İdare Mahkemesi'nce iptal edildi. Alınan kararla, Sarpıncık RES projesinde inşaat faaliyetleri durduruldu.

İzmir Sarpıncık’taki RES inşaatı devam ediyor mu?

İzmir 1. İdare Mahkemesi Karaburun Sarpıncık’taki Rüzgar Enerji Santrali inşaatının dayanağı olan imar planlarını 24 Mart’ta iptal etmesine rağmen bölgedeki inşaat çalışmaları son sürat sürüyor.

Mersin Kadıncık 1 hes projesi özelleştiriliyor mu Haberi

Mersin Kadıncık 1 hes projesi özelleştiriliyor mu

ÖYK, Elektrik Üretim AŞ'ye ait Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin (HES) işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai kararı onayladı. Resmi Gazete'de yayımlanan kurul kararında, söz konusu santraller ve bu santraller tarafından kullanılan taşınmazların 864 milyon 100 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren İbrahim Çeçen'e ait IC İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'ye işletme hakkının verilmesinin kararlaştınldığı bildirildi. 16 Kasım 2015'te yapılan ihaleye 10 firma katılmış, en yüksek teklif ise IC İçtaş'tan gelmişti.


Sözcü




Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Kadıncık 1 ve Kadıncık 2 hidroelektrik santrallerinin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin nihai karar onaylandı. 864 milyon 100 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Ic İçtaş Hidroelektrik ve Termik Enerji Üretim'e işletme hakkının...