28 / 04 / 2024

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.



MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı.


Temel atma törenine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin milletvekilleri Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.


Silfke Belediye Başkanı Turgut, yaptığı konuşmada Göksu Nehri üzerinde Karayolları, Feyyaz Bilgen ve Tarihi Taş Köprü’nün bulunduğunu söyledi. Başkan Turgut, MS 77-78’de Roma imparatoru Vespasianus zamanında yapılan ve 2000 yıldır Silifke’nin trafik yükünü çeken Tarihi Taş Köprü’nün ayaklarının zayıfladığı vurgulayarak, şöyle devam etti:


"Bunun güçlendirilmesi gereği ortaya çıktı. Karayolları bir güçlendirme ve aynı zamanda restorasyan programına aldı köprüyü. Ulaşım Koordinasyon Merkezi yaptığı toplantıda bu ayakların zayıflığını tescil etti ve 4'üncü köprü yapılıncaya kadar ağır vasıtalar dışında trafiğin açık kalmasını ama 4'üncü köprü yapılınca da trafiğin yeni köprüye aktarılması gibi bir karar alındı.”

TAŞ KÖPRÜ YORGUN VE BİTKİN

2000 yıllık tarihi taş köprünün 'yorgun ve bitkin' durumda olması nedeniyle acil bir şekilde yeni köprü ihtiyacının ortaya çıktığını anlatan başkan Turgut, Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile temel atma noktasına geldiklerini kaydetti. 


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.


Hakimiyet


Geri Dön