17 / 05 / 2024

Mersin Kazanlı sahili baraka yıkımı

Mersin Kazanlı sahili baraka yıkımı

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Mersin Kazanlı'ya 1 milyar dolar yatırım yapılacak!

Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Bakan Elvan, yatırım yapılacak bölgenin Türkiye'nin ikinci Belek'i olacağını belirti..

Mersin Tarsus'a 1 milyar dolarlık yatırım!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin'in Tarsus ilçesindeki Kazanlı bölgesine 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını söyledi. Yapılacak yatırımla bölgenin 2. Belek olması bekleniyor

Mersin'e monoray geliyor!

Mersin'de yaşanan su baskını riski hafif metro yerine havaray yapılması kararını getirdi. Hayata geçirilecek proje ile Akdeniz sahili boyunca Türkiye’nin en büyük havaray hattı döşenecek.

Mersin Kazanlı sahilindeki barakalar yıkıldı!

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.

Mersin Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde firma davaları sonuçlandı!

Mersin'in büyük çaplı ilk turizm projesi olma özelliği taşıyan Tarsus-Kazanlı Kıyı Şeridi Projesi'nde geçtiğimiz kasım ayında yapılan tahsislerin iptalinden sonra firmaların açtığı dava sonuçlandı.

Mersin Kazanlı'ya butik otel önerisi yapıldı!

Turizm Platformu Başkanı Olcar, Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi'nde yapımı planlanan, ancak tahsisleri iptal edilen ve hukuki süreci devam eden Tarsus-Kazanlı Turizm Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi tahsisleri iptal edildi!

Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar, Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi'nde firmalara yapılan tahsislerin iptal edildiğini açıkladı. Olcar, "Mersin'e boşu boşuna 7 yıl kaybettirildi. dedi...

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor!

Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışma sürüyor. Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 15 bin yatak kapasiteli Tarsus Kazanlı Turizm Projesi'nde çalışmaların sürdüğünü bildirdi. Güzeloğlu, kamuoyunun yanlış yönlendirilmemesi gerektiğini kaydetti.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Mersin'deki arsasını Avrasya GYO'ya sattı!

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş, Mersin İli Akdeniz İlçesi Kazanlı Köyü Köycivarı Mevkii 22 U 3 pafta 4545 parsel 7560,00 m2 yüzölçümlü arsasını Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na sattı...

Tarsus Kazanlı sahil bandında yatak sayısı 15 bin olacak!

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Doğu Akdenizin en büyük turizm yatırımı olarak adlandırılan Tarsus-Kazanlı Sahil Bandı Projesinde yapılacak 7 bin 600 yatak kapasitesinin 15 bine çıkarılacağını bildirdi

Mersin Erdemli'de icradan 2,4 milyon TL'ye otel!

Mersin Erdemli'de bulunan 3 yıldızlı Deniz Otel, 2 milyon 400 bin TL'ye icradan satılığa çıkarıldı. Turistik otel, Kızkalesi'ne hakim bir noktaya yer alıyor. Otel için ilk açık arttırma, 8 Ağustos 2011 Pazartesi günü yapılacak.

Mersin'de dairede 50, villada 150 TL'ye tatil!

Doğu Akdenizde 321 kilometrelik sahil bandıyla dikkati çeken Mersin, tatilcilere ev konforunda ucuz tatil imkanı sunuyor. Bine yakın sitedeki 90 bini aşkın ikinci konuttan önemli bir bölümü, ucuz tatil seçeneği araştıranların buluşma noktası

Mersin Akkuyu Santrali için Türk mühendisler yetiştirilecek!

Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mersin Akkuyu 'ya kurulması planlanan nükleer  güç santralinin işletim sürecinde istihdam edilmek üzere, 300 öğrenciye  Rusya 'da Nükleer  Mühendislik eğitimi verileceğini belirtti

Mersin Kazanlı sahili baraka yıkımı Haberi

Mersin Kazanlı sahili baraka yıkımı

MERSİN’in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi ekipleri, Kazanlı sahilinde bazı balıkçıların depo olarak kullandığı barakaları, görüntü ve çevre kirliliğine yol açmaları nedeniyle yıktı.


Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, güvenlik güçleri ve zabıta memurlarının desteğiyle, denize birkaç metre mesafedeki barakaların yıkımını gerçekleştirdi. Yıkım öncesi ekipler, barınakları sahile kuran vatandaşlarla konuşularak ikna etti. Balıkçıların, içeride bulunan malzeme ve eşyalarını çıkarmasının ardından yıkım başladı. 

Çalışmalar sırasında Kazanlı sahilinin Caretta deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanına yakın olması nedeniyle, yuvaların zarar görmemesi için önlem alındı.


Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Hakim Baykara, kent estetiğini bozan, görsel kirlilik yaratan, özellikle çocuklar ve gençler için sosyal riskler taşıyan bu tür yapıların yıkımınına devam edeceklerini...