29 / 04 / 2024

mersin kız kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi

mersin kız kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi

Mersin Kızkalesi, Malatya Arslantepe Arkeolojik Alanı, Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı alanları ve Kırşehir Ahi Evran Türbesi'nin de aralarında bulunduğu 13 tarihi alanımız UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi...

Türkiye Kızılayı'ndan Mersin'de proje ihalesi!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Nusratiye Mahallesi 58 Ada 4 ve 6 nolu parsellerde kayıtlı taşınmaz üzerinde bulunan tescilli binanın rölöve, restitüsyon, restorasyon, mühendislik projeleri ile raporlarının ve ihale dokümanlarının hazırlanması işi ihale ediyor.

Ayhan Kızıltan: Mersin'de bazı kamu yatırımları gecikti!

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin'in ekonomik gelişiminin önünde engel gibi duran bazı temel kamu yatırımlarının hayata geçmesini beklemekten yorulduklarını söyledi.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri yeşil alan için 12 bin metrekare ayırdı. Daire fiyatları 120 bin TL'den başlangıç gösteren Adana Kız Kalesi Asude Evleri nerede?

Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları!

Adana Kız Kalesi Asude Evleri projesi 277 adet daireden oluşuyor. Adana Havaalanı'na 70 dakika mesafede yer alan Adana Kız Kalesi Asude Evleri daire fiyatları haberimizde bulunuyor.

Erdemli Kız Kalesi Mart'tan itibaren açılıyor!

UNESCO'nun Dünya Mirasları Geçici Listesi'ne giren Kız Kalesi, Mart'tan itibaren ziyarete açılacak. Kalenin çevre düzenlemesini de Kültür Bakanlığı yapıyor. Tarihi mirasın korunmasına yönelik yeni güvenlik sistemleri devreye girecek.

Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor!

Konkur İnşaat tarafından hayata geçirilen Adana Kız Kalesi Asude Evleri 277 adet daireden oluşuyor. Proje toplam 16 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Adana Kız Kalesi Asude Evleri' nin fiyatları 120 bin TL' den başlıyor.

Hüseyin Çalışkan: Kız Kalesi'nde artık 12 ay boyunca turizm olacak!

Mersin'in turizm merkezi Kızkalesi'nde yapılan yatırımlar sayesinde, kıyılardaki hareketlilik artık yılın 12 ayı devam edecek. Hüseyin Çalışkan: Kızkalesi'nin sezon dışında özellikle yabancı turistlerin gözdesi olduğunu söyledi.

Kız Kalesi sonbaharda tatilcileri ağırlıyor!

UNESCO'nun "Dünya Mirası Geçici Listesi"nde yer alan, Mersin’in önemli turizm merkezlerinden Kızkalesi, sonbaharda da tatilcileri ağırlıyor.Kızkalesi Turizm ve Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop konuyu değerlendirdi.

Bakü'nün simgesi Kız Kalesi restorasyon çalışmaları bitti!

Kafkasların parlayan yıldızı Azerbaycan Başkenti Bakü' nün simgesi Kız Kalesi'nin resrorasyon çalışmaları bitti. Kale, 4 yıllık restorasyon çalışmalarının ardından, 3,1 milyon dolara modern yüzünü gösterdi...

Kızılay, Somali'ye 77 iş makinesi gönderecek!

Türk Kızılayı, yarın Mersin Limanı'ndan Somali'ye 77 iş makinesi gönderecek. İş makineleri, başkent Mogadişu'nun yeniden inşa edilmesinde kullanılacak

Türk Kızılayı gayrimenkullerini sigortalatacak!

Türk  Kızılayı kurumuna ait gayrimenkullerin 20.10.2011- 20.10.2012 tarihleri arası sigortası kapalı zarfla teklif alınmak suretiyle yaptırılması için ihale düzenlendi

Bursa, Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık ile UNESCO'ya adayı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili  Atilla Ödünç, 'Hanlar Bölgesi ve Cumalıkızık, Bursa 'nın Dünya Kültür Mirasına  armağanı olabilecek iki önemli değer' dedi

Kızılay, Yalovadaki hastane binalarını huzurevi yapacak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü Yalova Ruh Sağlığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi binalarının huzurevine dönüşümü ile ilgili olarak tadilat, tefrişat, mefruşat ve demirbaşlar alımı işleri yaptıracak

mersin kız kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi Haberi

mersin kız kalesi UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi


Mersin Kızkalesi, Malatya Arslantepe Arkeolojik Alanı, Çanakkale ve Gelibolu 1. Dünya Savaşı alanları ve Kırşehir Ahi Evran Türbesi'nin de aralarında bulunduğu 13 tarihi alanımız UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girdi.


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yıl UNESCO'ya 13 ayrı dosyayla başvurdu ve Dünya Miras Merkezince gerçekleştirilen değerlendirme toplantısı sonucunda 13 dosya da kabul edildi. 


UNESCO'nun önemini her fırsatta vurgulayan Bakan Ömer Çelik, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, doğal ve kültürel değerlerin, bir milletin sahip olduğu paha biçilemez ve yeri doldurulamaz en değerli varlıklar olduğunu belirtti. 


Türkiye'nin coğrafi ve tarihi konumu itibarıyla çok zengin bir kültürel ve doğal mirasa sahip olduğunu ifade eden Çelik, bu mirasın yalnızca bizim için değil tüm insanlık için çok önemli olduğunu söyledi.


Kararlı çalışmalar sürecek


Çelik,...