04 / 05 / 2024

mersin marka kent

mersin marka kent

Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Feridun Gündüz, şehirlerin marka kent olma durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. "Mersin gibi coğrafi olarak avantaja sahip her şehir kendi kaynaklarıyla büyümeyi başarabilir" dedi.

Macit Özcan: Mersin marka kente dönüştü!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, 15 yıllık görev süresince Mersin 'e çok önemli ve kalıcı hizmetler yaptıklarını ifade ederek, "Mersin'i marka kent yaptık." dedi.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Mersin Gülnar'da 205 konut inşaatında sona gelindi!

Mersin'de toplu açılış töreninde açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kent genelinde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamada bulundu. 

Mersin, Çamlıbel Millet Bahçesi ile canlanacak!

Mersin'de bir zamanlar sahip olduğu hareketliliğiyle kent ekonomisinin kalbi niteliğindeki Çamlıbel mahallesi, Marina Projesi ve Millet Bahçesi ile eski günlerine kavuşacak.

Mersin'de Kentsel Tasarım Projesi hayata geçiyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kenti güzelleştirmek adına “Kent Merkezi Kentsel Tasarım Projesi”ni başlatıyor. 

Mersin'deki 600 yıllık Azakhan'da moloz ve çirkin beton yığınları birikti!

Mersin’de bir zamanlar kent ticaretinin kalbi olan ve iş hanı yapılmak üzere yıkılan kent merkezindeki tarihi Azakhan’ın beton yığını oldu. 600 yıllık olduğu tahmin edilen yapının yerine 90’lı yıllarda iş hanı yapılmak istenmesi Mimarlar Odası Mersin temsilciliği sayesinde engellendi.

Mevlüt Kurt'tan kamu binalarının kiralarına ilişkin açıklama!

Mersin'de kent merkezinde atıl durumda bulunan çok sayıda kamu binası olmasına rağmen İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle 5 katlı yeni bir binayı kiralanmasına ilişkin Mevlüt Kurt açıklama yaptı...

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.

Mersin Akdeniz'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Mersin Uluslararası Limanı'nın yanı sıra Serbest Bölge, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ve kent çarşısı bulunan Akdeniz ilçesi, kentsel dönüşümle modern yapılara kavuşmak için gün sayıyor.

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Groseri 26 mağazaya ulaşacak!

Çukurova bölgesinde perakende gıda sektörünün önde gelen markalarından Groseri, Adana Park ve Mersin Batıkent'te açacağı şubeleriyle 161 kasa ve 26 mağaza sayısına ulaşacak.

Gaziemir marka kent olma yolunda!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bir dönem daha ilçeyi yönetmek istediğini söyledi. 

mersin marka kent Haberi

mersin marka kent

Bir kentin markalaşma çabasının altında var olma, fark edilme isteği yatar. Bu amaçla ekonomik cazibeyi artırmak gerekir. Bu da markalaşma sürecinin başlaması anlamına gelir. Ekonomik cazibe arttıkça şehir, yurt içi ve dışından yatırımcıları, alıcıları ve turistleri kendisine çekmeye başlar. 


Sadece ürünler ve firmaların değil kentlerin de markalaştığı günümüzde, dünyada birçok şehir için marka kent projesi başlatıldı. Markalaşmak için fark yatacak fikirlere sahip olmak ve diğer kentler arasından sıyrılmak gerekiyor. Bunların yanı sıra gerek turizm gerekse yatırım açısından memnuniyet her zaman öncelikli olmalı. Bir kentin marka olma çabasının altında var olma. fark edilme isteği yatar. Bu amaçla ekonomik cazibeyi artırmak gerekir. Bu da markalaşma sürecinin başlaması anlamına gelir. Ekonomik cazibe arttıkça şehir, yurt içi ve dışından yatırımcıları, alıcıları ve turistleri kendisine...