06 / 05 / 2024

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.



Bir dizi ziyaret ve temaslar yapmak için  Ankara’ya giden Akdeniz Belediye Başkanı M.
Mustafa Gültak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Mersin’in uzun yıllar boyunca çözülemeyen imar planı sorunu hakkında görüşmelerde bulundu. 

Mersin Haberci'de yer alan habere göre; görüşmelerin ardından Başkan Gültak, Mersinlilere; bölgenin 1/5000 ölçekli nazım imar planının, Bakan Kurum'un onay verdiğini müjdeledi ve planın; önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onayına sunulacağını açıkladı.

Destekleri nedeniyle  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ve milletvekillerine teşekkürlerini ileten  Başkan Gültak, planla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden “Mersin’e Müjde” başlığıyla paylaşım yaptı. Mustafa Gültak’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“TAKİBİMİZ DEVAM EDECEK”

“Mersin’in 1/5000’lik İmarı’nın ilk aşaması çözüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. etap 1/5000’lik imarıyla ilgili onay yazısı, kamu yararı doğrultusunda Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından az önce onaylandı. Bundan sonraki aşama, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yine kamu yararı doğrultusunda hızla 1/5000’lik nazım imar planını onaylaması olacak. Buradaki yazışma trafiği de şu şekilde gerçekleşecek;

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1/5000’lik onay yazısı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ulaştıktan sonra Büyükşehir Belediyesi de aynı onay talebini il Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne iletecek. Tarım ve Orman il Müdürlüğü’nden de Valilik kanalıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na yazıldıktan sonra planın onayıyla ilgili takibimiz devam edecek.”

“BU İŞ OLMAZ DİYENLERİ BOŞA ÇIKARDIK”

“Bu kararın da hızlı bir şekilde onaylanmasını sağlayarak; bugüne kadar ‘bu işler olmaz, bitmez’ şeklindeki ifadeleri boşa çıkartarak, Mersin’e verdiğimiz sözleri tek tek tutmaya devam ediyoruz” diye konuşan  Gültak, “Yıllardır beklenen Mersin’in 1/5000’lik planının çıkması ve kentin imar sorunun çözülmesi yönündeki katkı ve destekleri nedeniyle başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere, çok değerli TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Lütfi Elvan Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyoruz”  ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön