19 / 05 / 2024

Mersin kent planı

Mersin kent planı

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Kent Etiler'de kişiye özel ödeme planı! Teslimler 2026'da!

MESA ASL ADİ Ortaklığı imzası taşıyan Kent Etiler projesinde kişiye özel ödeme planı sunuluyor. 1.361 adet konuta yer verilen projenin teslimlerinin 2026 yılında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Kent Yapı'dan Mersin'e 62 milyon 170 bin 734 TL'lik konut yatırımı!

Kent Yapı, Mersin Silifke'de "Konut Kapasite Artışı Projesi" için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yaparak ÇED sürecini resmen başlattı.

Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi.'nin merkez nakli yapıldı!

Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Eppu Etüd Plan Proje Uyg.Mim.Müh. Pey.Mimarlığı Müşavirlik Kent.Tas. İnş.Taah.Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin merkezi Şişli'de yapıldı. 

Capital Ticaret Merkezi'nin yüzde 90'ı tamam!

Güler GYG, Mersin kent merkezinde 4 ilçenin kesişim noktasındaki ofis projesi Capital Ticaret Merkezi’nin yüzde 90’ını tamamladı. Şirket bu projesiyle 2018 yılında Türkiye’nin ve Avrupa’nın en iyi ofis projeleri ödüllerini almıştı.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Mersin'in imar sorunu çözülüyor!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin’in kent planı ile ilgili en önemli sorunlarından olan 1/5000 ölçekli nazım imar planının ilk aşamasının çözüldüğü müjdeledi.

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği mecliste!

Mersin Yat Limanı'nın plan notu değişikliği meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mersin Yenişehir'in 5 yıllık planı açıklandı!

Mersin Yenişehir Belediyesi, katılımcı belediyecilik yolunda eşine az rastlanır bir uygulamaya imza attı ve 5 yıllık stratejik planını oluşturmadan önce vatandaşlara, "Nasıl bir Yenişehir'de yaşamak istersiniz" diye soruldu.

Mersin'de 1/5000’lik imar planına itiraz tarihi yarın sona eriyor!

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, ikinci kez askıya alınan Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 1/5000’lik Revizyon Nazım İmar Planı’na yeniden itiraz etmek için başvuru süresinin 7 Eylül 2018 tarihinde sona ereceğini dile getirdi.

Mersin 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın 1. Etabı kabul edildi!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Olağanüstü Meclis Toplantısında, 1/5000’lik İmar Nazım Planı’nın 1. Etabını onayladı.

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Mersin kent planı Haberi

Mersin kent planı

Bir dizi ziyaret ve temaslar yapmak için  Ankara’ya giden Akdeniz Belediye Başkanı M.
Mustafa Gültak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Mersin’in uzun yıllar boyunca çözülemeyen imar planı sorunu hakkında görüşmelerde bulundu. 

Mersin Haberci'de yer alan habere göre; görüşmelerin ardından Başkan Gültak, Mersinlilere; bölgenin 1/5000 ölçekli nazım imar planının, Bakan Kurum'un onay verdiğini müjdeledi ve planın; önümüzdeki günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onayına sunulacağını açıkladı.

Destekleri nedeniyle  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ve milletvekillerine teşekkürlerini ileten  Başkan Gültak, planla ilgili gelişmeleri sosyal medya hesabı üzerinden “Mersin’e Müjde” başlığıyla paylaşım yaptı. Mustafa Gültak’ın konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“TAKİBİMİZ DEVAM EDECEK”

“Mersin’in 1/5000’lik İmarı’nın ilk aşaması çözüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2. etap 1/5000’lik imarıyla...