07 / 05 / 2024

Mersin Merkez Hal Kompleksi çalışmaları

Mersin Merkez Hal Kompleksi çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1500 iş yerinin yer aldığı Merkez Hal Kompleksi'ni baştan aşağı yeniliyor. 

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

Mersin Merkez TOKİ’de 2+1'ler 608 bin TL'ye!

TOKİ'nin Mersin projelerinin hayata geçirileceği ilçeler açıklandı. Peki TOKİ Mersin Merkez projesinde kaç adet konut inşa edilecek? Mersin Merkez TOKİ'ye nasıl başvurulur? Mersin Merkez TOKİ 10 soruda tüm detaylarıyla...

Mersin Merkez Hal Kompleksi yenileniyor! 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1500 iş yerinin yer aldığı Merkez Hal Kompleksi'ni baştan aşağı yeniliyor. 

TOKİ Mersin'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

Barbaros Merkez Camii hizmete açıldı!

Mersin Tarsus Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Barbaros Mahallesi Merkez Cami gerçekleşen törenle hizmete açıldı.

Seramiksan Mersin'de bayi açtı!

 Seramiksan'ın Mersin'deki yeni bayisi Mertaş İnşaat Merkez Yenişehir ilçesinde hizmete açıldı. 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde imar konuşuldu!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısının birinci birleşiminde merkez ilçeler için hazırlanan 1/5 bin ölçekli Nazım İmar Planları görüşüldü.

Mersin'deki çöken binada 'skandal' ortaya çıktı!

Mersin'in merkez Toroslar ilçesinde gece saatlerinde kolonlarından ses gelmesiyle tahliye edilen 5 katlı bina çöktü. 2 katlı olarak inşa edilen binaya daha sonra üç kat eklendiği öğrenildi.

Lütfi Elvan, Mersin'deki projelerde incelemelerde bulundu!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’de yapımı devam eden Liman-Hal köprülü kavşak çalışmalarının 2018 yılı Nisan ayında tamamlanacağını söyledi.

Mersin Merkez'de yeni imar yolları açılıyor!

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Mersin Merkez'de yeni imar yolları açma çalışmalarına başladı. Bölgede, imar planında yol olarak gözüken ancak çeşitli nedenlerle işlerlik kazanamamış yolları açılıyor.

Emeklilere ucuz ev müjdesi!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, emeklilere düşük bedelle ev sözünün arkasında olduklarını belirtti. Bakan Elvan, Mersin merkez ve ilçelerde tahsisi yapılan arsalara TOKİ'nin yapacağı konut inşaatlarının yüzde 20'si tamamlandığında talep toplamaya başlayacaklarını söyledi.

Mersin kentsel tasarım çalışmalarıyla yeniden inşa ediliyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından merkez Akdeniz ilçesindeki Atatürk ve Silifke caddeleri ile Ulu Camii ve Taş Bina çevresini değiştirecek olan 'Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi'ne Uray Caddesi, Mücahitler Caddesi ile bu caddelere bağlanan ara sokaklar da katıldı.

Mersin Toroslar'daki metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve kötü görüntü oluşturan metruk binaların yıkımlarını sürdürüyor.

Mersin Merkez Hal Kompleksi çalışmaları Haberi

Mersin Merkez Hal Kompleksi çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık olarak 800 hektar alan üzerine inşa edilen 1500 iş yerine sahip ve günde 7 bin civarında aracın sevkiyat yaptığı Mersin Merkez Hal Kompleksi’nde 2020 yılında başlattığı çalışmalarla hem esnafın hem de üreticinin takdirini topluyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; 2019'da Büyükşehir Belediyesi Hal Müdürlüğü, Hal Kompleksi’nin paydaşları ile yaptığı çalıştaylar sonucunda tespit edilen sorunları ana başlıklar altında birleştirerek, çözümü için hummalı çalışmalar başlattı. Bu süreç içerisinde Hal Kompleksi’ndeki trafik sorunu, çevre kirliliği, sinek ve haşere ile mücadele ve su baskınları gibi birçok sorun çözüme kavuşturuldu.

Büyükşehir, Hal’deki paydaşlar ile düzenlediği çalıştaylarla sorunları tespit etti 

Büyükşehir Belediyesi Merkez Hal Yöneticisi Mehmet Güner, Hal Kompleksi’ne günlük ortalama 7-8 bin aracın giriş yaptığını, günlük insan sirkülasyonunun 30 bin...