30 / 04 / 2024

mersin sulama tesisleri

mersin sulama tesisleri

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Çiftçinin 2022'de ödeyeceği fiyat tarifesi belli oldu! Yüzde 50 indirim uygulanacak

2022 Yılı Sulama Tesisleri İşletme ve Bakım Ücret Tarifelerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu tarifelerde belli şartların yerine getirilmesi şartıyla yüzde 50'ye varan indirimler uygulanacak.

TOKİ Diyarbakır'da 18 bin 578 konut inşa etti!

Diyarbakır'da Bismil Ovası Tarımsal Sulama Tesisleri, Diyarbakır Tekstil OSB 30 Fabrika, 4. Otosanayi Sitesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Açılış Töreni"ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende TOKİ tarafından kentte inşa edilen projeler hakkında bilgi verdi.

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Çanakkale'deki taşkın koruma tesisleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'deki sulama ve taşkın koruma tesisleri, TBMM gündemine taşındı. Konuya ilişkin CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek soru önergesi hazırladı..

Mersin Körmenlik Mahallesi sulama tesisine kavuşuyor!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.

Mersin'e depolama tesisi inşa edilecek!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Silifke'nin Krobası mahallesi ziyaret edip vatandaşlarla sohbet etti. Kocamaz, Krobasına limon depolama tesisleri yapacaklarının müjdesini verdi.

Veysel Eroğlu: Yıldırım hızıyla sulama tesisleri yapacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu yılı 'sulama yılı' olarak ilan ediyoruz. Mevcut biten tesislerden başlamak üzere, yıldırım hızıyla sulama tesislerini yapacağız" dedi.

Gümüşhane köylerine 1 milyar TL'lik sulama tesisi!

Gümüşhane köylerine İller Bankası kaynaklarıyla 1 milyon liralık tarımsal sulama tesisleri yapılırken, İl Özel İdaresi kaynaklarıyla da mevcut tesisler için 32 bin metre uzunluğunda boru ve 22 ton çimento yardımı yapıldı.

Mersin'de 53 mahallede sulama kooperatifi kurulacak!

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, son bir yılda belediyenin 130 milyon TL’lik borcunu ödediklerini ve gelirlerini de yüzde 65 oranında artırdıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geri dönüşüm tesisi yaptıracak!

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Entegre Atık Değerlendirme, Geri Dönüşüm ve Bertaraf Tesisleri ile Düzenli Depolama Sahası Yapımı ve İşletilmesi İşi'ni ihaleye çıkardı. Mersin Büyükşehir Belediyesi geri dönüşüm tesisleri ihalesinin detayları şöyle...

Sulama birlikleri kanunu!

Sulama birlikleri kanunu, 22 Mart 2011 tarihinde 27882 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, inşa edilmiş veya halen inşa edilmekte olan ya da inşa edilmesi planlanan sulama tesisleri ile ilgili esaslara yer veriliyor....

Mersin Deniz Park Tesisleri hizmete açıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Deniz Park Tesisleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı bir törenle açıldı. Kılıçdaroğlu, Canlı Hayvan Ticaret Merkezi, Geçici Hayvan Bakımevi'nin açılışını gerçekleştirdi...

Çevre Bakanlığı Mersin Değirmençay Barajı için halk toplantısı yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin'de yapılacak olan Değirmençay Barajı İçmesuyu ve Sulama Tesisleri projesinin yapımı için halkın görüşlerini almak üzere 11 Haziran'da halk katılım toplantısı gerçekleştirecek

mersin sulama tesisleri Haberi

mersin sulama tesisleri


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Çamlıyayla’nın Körmenlik Mahallesi’nde bin 200 dekar alanın sulama suyunu karşılayacak Elektropompaj Sulama Tesisi’ne başlandı.


Yapımına başlanan sulama tesisi ile Pamukluk Çayı’ndan saniyede 20 litre su çekilerek Körmenlik Mahallesi yerleşim yerinin kuzeyindeki su toplama havuzuna terfi edilecek. Sulama havuzuna çekilen su buradan tarım arazilerine dağıtılacak. Elektropompaj Sulama Tesisi ile Pamuklu Çayı’ndan alınan su daha yüksek yerlere terfi edilebilecek.


Bir adet motopomp grubu bulunan sulama tesisi projesi kapsamında bir adet 600 tonluk su depolama havuzu yapılacak.


Çalışmalar kapsamında bu zamana kadar bin 860 metre çelik borulu terfi hattı döşendi, tamamen kayalık zemin olan havuz yeri kazısı da tamamlandı.


Sulama tesisi tamamlandığında bin 200 dekar alan sulamaya açılacak, 150 üretici tesisten yararlanacak.


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 26.08.2016 tarihinde başlanan sulama tesisinin 03.12.2016 tarihine...