04 / 05 / 2024

mesken anlamı

mesken anlamı

Tapuda mesken nedir? Peki tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölüm, işyeri olarak kullanılabiliyor mu? İşte Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanan mesken tapusu ve tapuda meskeni işyerine çevirme şartı...

Kutlu Mesken İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Kutlu Mesken İnşaat Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Fikret Kaya tarafından kuruldu.

Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi?

Milliyet gazetesi yazarı Prof. Dr. Erol Ulusoy, bugünkü yazısında yapı belgesini kaleme aldı. Peki Yapı belgesi, iskan anlamına gelir mi? İşte Ulusoy'un o yazısı...

Mesken Investment Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Investment Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile AMR M.A.M.E tarafından kuruldu.

Çolakoğlu Mesken İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çolakoğlu Mesken İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy’de 200 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Çolak ve Sadık Çolak tarafından kuruldu.

Akay Mesken Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akay Mesken Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Onur Akay tarafından kuruldu.

Ömer Niziplioğlu: Eyüp ve Balat’ın mesken imarı iptal edilmeli!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, Eyüp ve Balat’taki tarihi eser sayısının İtalya’da bulunan Floransa’dan daha çok olduğunu söyledi. Niziplioğlu, “O bölgeler turizm kültür sanat eğlence bölgesi ilan edilmeli mesken imarı iptal edilmelidir'' dedi. 

Mert Boysanoğlu, Mesa Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

MESA Mesken Sanayii A.Ş’de yeni görev değişiklikleri yapıldı. Mert Boysanoğlu, Mesa Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Boysanoğlu ise Mesa Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili oldu.

Zorunlu deprem sigortası mesken teminat tutarı ne kadar?

DASK, ev sahiplerinin yaptırması gereken sigortalar arasında bulunuyor. Peki DASK'ta mesken teminat tutarı ne kadar? İşte 2020 yılı itibariyle DASK mesken teminat tutarı...

Nevzat Sayın ile 'Mimaride Anlam Üretmek' söyleşisi 19 Mayıs'ta!

Yıldız Entegre tarafından sosyal medya üzerinden düzenlenen “Mimaride Anlam Üretmek” temalı söyleşi, 19 Mayıs Salı günü saat 17:00’de Yıldız Entegre’nin Instagram sayfası üzerinde canlı olarak yayınlanacak. 

Has Mesken Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Has Mesken Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 20 bin TL sermaye bedeli ile Bünyamin Karamemiş ve Mehran Saadat ortaklığında kuruldu.

Kolejli çocuklar dolar ve ekonomi gerçeklerini neden anlamıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Kolejli çocuklar dolar ve ekonomi gerçeklerini neden anlamıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 14 maddelik analizi...

Mesa Mesken Antalya Muratpaşa projesi iptal edildi!

Emlak Konut GYO ihalesini 302,1 milyon TL'ye Mesa Mesken'in kazandığı Antalya Muratpaşa Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nin yapı ruhsatı alınmadan tasfiye edildiğini açıkladı...

Rusya ile ilişkileri inşaat anlamında güçlendirmeliyiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Rusya ile çok güzel ilişkilerimiz var. Bu ilişkileri inşaat anlamında, ekonomi anlamında güçlendirmemiz gerekiyor." dedi.

mesken anlamı Haberi

mesken anlamı

Tapuda mesken nedir?

Mesken, kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Vatandaşların sahip oldukları konutların tapusu "mesken tapusu" olarak tanımlanıyor. 


Peki tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölüm, işyeri olarak kullanılabiliyor mu?


Tapuda meskeni işyerine çevirme

Kat Mülkiyeti Kanunu 24.maddesine göre tapuda meskeni işyerine çevirme işlemi şu şekilde mümkün olabiliyor: 


“…Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve çarşı gibi yerler, ancak kat malikleri kurulunun oybirliği ile vereceği kararla açılabilir…” 


Bu yasa hükmü gereği tapu kütüğünde mesken olarak gösterilen apartman dairesinin işyeri haline getirilmesi ancak kat malikleri kurulunun oybirliğiyle verecekleri kararla...