02 / 05 / 2024

mesken kira kontratı örneği 2014

mesken kira kontratı örneği 2014

Belirli ve belirli olmayan süreye sahip kira anlaşmaları kira kontratında belirtilerek taraflar arasında imzalanıyor. Peki, mesken kira kontratı nasıl yapılır? İşte mesken kira kontratı örneği 2014..

Kira kontratı damga vergisi 2017!

Gayrimenkul kiralamalarında imzalanan kira sözleşmesi için belli durumlarda damga vergisi ödenmesi gerekiyor. İşte kira kontratı damga vergisi 2017 oranları..

Kira kontratı bitince ne olur?

Ev ve işyeri kiralamalarında mal sahipleri ile kiracıları arasında imzalanan sözleşmeler genellikle senelik oluyor. Peki, kontrat süresi dolunca ne olur? Kira kontratı bitince ne olur?

5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucusunun sorduğu ''5 yıllık kira kontratı yenilenir mi?'' sorusunu cevapladı. İşte Heper'in o yazısı...

Hazır ofis konsepti kira kontrat sürelerini ikiye katladı!

Türkiye’deki hazır ofis sektörünün ilk yerel oyuncusu Plaza Cubes’un kurucularından Süleyman Çoruh, ortalama kira kontrat sürelerinin standart ofis kontratlarınınkini ikiye katladığını belirtti.

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

Kira kontratı damga vergisi muafiyeti!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanıyor. Bu kontrat için belli durumlarda damga vergisi doğuyor. Peki, kira kontratı damga vergisi muafiyeti hangi durumlarda uygulanır? İşte yanıtı..

İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016!

Damga vergisi, bazı durumlarda kira kontratları için de ödeniyor. Sözleşmede kaç nüsha olarak düzenlendiğinin belirtilmesi gerekiyor. Peki, damga vergisi hangi hallerde kesilir? İşyeri kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Konut kira kontratı damga vergisi 2016!

Taşınmaz mal sahipleri ile kiracıları arasında kira sözleşmesi imzalanabiliyor.Bazı durumlarda kira kontratı için damga vergisi ödenmesi gerekebiliyor. Peki, damga vergisi ne zaman ödenir? Konut kira kontratı damga vergisi 2016 ne kadar?

Mahmud Efendi Külliyesi'nin kira kontratı iptal edildi!

Mahmud Efendi Külliyesi'nin yıkım kararı, adım adım hayata geçiriliyor. Gelen tüm tepkilere rağmen külliyenin yıkım kararından vazgeçmeyen yetkililer, mahkeme kararıyla kiranın kira kontratını iptal etti.

Kira kontratı için gerekli belgeler!

Ev veya işyeri kiralamalarında mal sahibi ile kiracılar arasında sözleşme yapılıyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? Kira kontratı için gerekli belgeler nelerdir? İşte kira kontratı esasları..

Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016!

Kira kontratı, taşınmaz mal kiralanması halinde kiracı ile mal sahibi arasında imzalanıyor. Peki, kira kontratı nasıl imzalanır? Kira kontratı imzalarken dikkat edilmesi gerekenler 2016 nelerdir?

Kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme oluyor. Peki, kira kontratı nasıl doldurulur 2016?

Kira kontratı örneği 2016!

Bir ev ya da işyeri kiralamak isteyen kimseler mal sahibi ile yaptığı anlaşma doğrultusunda sözleşme imzalayabiliyor. Peki, kira kontratı nasıl yapılır? İşte kira kontratı örneği 2016..

mesken kira kontratı örneği 2014 Haberi

mesken kira kontratı örneği 2014

Mesken kira kontratı örneği 2014!

Belirli ve belirli olmayan süreye sahip kira anlaşmaları yazılı olarak yapılabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Ancak, meydana gelebilecek herhangi probleme karşın, ispat açısından kira kontratı yazılı olarak ve istenilmesi halinde noter huzurunda imzalanabiliyor.


Mesken kira kontratında; Kiralanan gayrimenkule; Kiralama işlemine; Kiraya verene ve Kiracıya dair bilgilere yer veriliyor. Mesken kira kontratı örneği aşağıda yer alıyor:


Mesken kira kontratı örneği 2014..

Dairesi

Mahallesi

Cadde/Sokağı

Numarası

Kiralananın Cinsi

Kiralayan Adı Soyadı

Kiralayanın T.C. Kimlik No

Kiralayanın Adresi

Kiracının Adı Soyadı

Kiracının T.C. Kimlik No

Kiracının Adresi

Akdin Başlangıç Tarihi

Akdin Süresi

Yıllık Kira Bedeli

Aylık Kira Bedeli

Kira Bedelinin Ödeme Şekli

Kiralananı Kullanım Şekli

Kiralananın Durumu

Kiralananla Birlikte Teslim Edilen Demirbaşlar

İmzalar

Tarih


Mesken Kira Kontratı Hususi Şartlar

1- Kiracı Kat Mülkiyeti Kanununa uymayı aynen kabul ve taahhüt eder.


2- Kiracı kiralananı kısmen veya tamamen başkasına devir ve ciro edemez.


3- Kiracı kiralanan...