16 / 06 / 2024

mesken tapulu ne demek

mesken tapulu ne demek

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Peki, mesken tapulu ne demek? Mesken tapulu işyeri ne demek?

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Aile konutu şerhi ne zaman sona erer?

Aile konutu; eşlerin bütün yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiği ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları mesken olarak tanımlanıyor. Peki, Aile konutu şerhi ne zaman sona erer? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması! 

53 senedir gayrimenkul sektöründe güven ve kalite ile öne çıkan Mesa Mesken'de 3 yeni genel müdür yardımcısı ataması yapıldı. 

Ruslar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak!

Rus vatandaşlar son senelerde Türkiye’den en çok gayrimenkul alan yabancılar arasında İran ve Iraklılardan sonra 3'üncü sırada yer alıyor. Peki sektör temsilcileri konuyla ilgili ne diyor? Rus vatandaşlar gayrimenkulde Türkiye'yi mesken tutacak mı? İşte ayrıntılar...

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Kira gelir vergisi ne zaman ödenir 2022?

Kira gelir vergisi ödeme tarihleri, mesken ve işyeri kira gelir sahipleri tarafından merak ediliyor. Bu sene kira gelir vergisinde istisnasında artış yaşandı. Belirlenen sınırı aşanlar vergi mükellefi olacak. Peki, 2022 kira gelir vergisi ne zaman ödenecek?

Nef'ten 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı!

Gayrimenkul sektörüne markalı arsa ile yeni bir soluk kazandıran Nef, yılbaşı kampanyasını başlattı. Nef Arsa'da 2 bin TL taksitle hemen teslim tapulu arsa fırsatı sunuluyor... 

Mesa Mesken'den yurtdışı atağı! 

52 yıllık tecrübesiyle inşaat sektörüne yön veren Mesa Mesken, 2021 yılı içerisinde yurtdışına açılmayı hedefliyor. 

Ozan Turhan MESA Mesken Sanayii A.Ş. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

MESA Mesken Sanayii A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Ozan Turhan, Nisan 2021 itibarıyle MESA Mesken Sanayii A.Ş.’ne Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri beyannamesi ne zaman verilir 2021? Kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? İşte tüm merak edilenler...

Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutulmuştu. Peki 2021 yılı için kira geliri beyannamesi istisna tutarı ne kadar? Kira geliri beyannamesi ne zaman verilecek 2021? İşte tüm merak edilenler.

2021 kira geliri beyannamesi ne zaman verilir?

Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılında elde edilen hasılatın belli bir kısmı gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki kira geliri olanlar bu yıl ne kadar ödeyecek? 2021 kira geliri beyannamesi ne zaman verilir? İşte tüm merak edilenler...

mesken tapulu ne demek Haberi

mesken tapulu ne demek

Mesken tapulu ne demek?

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Vatandaşların sahip oldukları konutların tapusu "mesken tapusu" olarak tanımlanıyor. 


Meskenlerin tapu kütüğünün üzerinde de "mesken" olarak belirtilmiş olması gerekiyor. Ancak günümüzde, mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün farklı şekilde kullanıldığı da dörülüyor.


Peki tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölüm, işyeri olarak kullanılabiliyor mu?


Tapuda meskeni işyerine çevirme

Kat Mülkiyeti Kanunu 24.maddesine göre tapuda meskeni işyerine çevirme işlemi şu şekilde mümkün olabiliyor: 


“…Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve...