28 / 04 / 2024

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?

Bir mesken ya da işyeri kiralamalarında, kiracının abonelikleri de üzerine alması gerekiyor. Bu abonelikler arasında su aboneliği yer alıyor. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?



Kiracıların üzerine alması gereken abonelikler arasında su aboneliği de yer alıyor. Su abonelikleri her ilin kendi Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından yapılıyor. İstanbul'daki kiracılar su aboneliğini İSKİ'den alabildikleri gibi, İzmir'dekiler İZSU'ya, Ankara'dakiler ise ASKİ'ye müracaat edebiliyor.

Su abonelik işlemleri, ilk su aboneliği ve isim değişikliği olarak ikiye ayrılıyor. Eğer konut daha önceden kullanıma açılmışsa örneğin içeride ev sahibi ya da eski kiracı varsa, "İsim değişikliği" yapılması gerekiyor. Ancak yeni bir binadan, daha önce kullanılmamış boş bir konut kiralanacaksa "İlk su aboneliği" için gerekli adımların uygulanması gerekiyor.

Her iki işlem için de gerekli belgelerin önceden hazırlanması ve teminat bedellerinin yatırılması şart. Peki, kiracı su aboneliği ücreti 2022 ne kadar? Neler gerekli?


Geri Dön