16 / 06 / 2024

mesken tapulu

mesken tapulu

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Peki, mesken tapulu ne demek? Mesken tapulu işyeri ne demek?

Yapı ruhsatını alamadı, Bodrum Belediye Başkanı ve diğer yetkililerden şikayetçi oldu!

Peksimet Mahallesi Kadıkalesi mevkisinde dubleks mesken tapulu 350 metrekare bağımsız bölüme yapı ruhsatı almak isteyen iş insanı Serdar Kayhan, başvurusuna olumsuz cevap aldı. Aynı ada ve parsel üzerinde 3 ayrı yapı ruhsatı düzenlendiğini belirleyen Kayhan, şikayetçi oldu...

Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mesken tapulu daireye iskan izni verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Türkiye'nin mesken tercihi apartman!

Yeni Söz Gazetesi köşe yazarı olan Semih Akşener bugünkü yazısında gayrimenkul sektöründen bahsetti. Akşener, Türkiye'nin mesken tercihini şu veya bu sebeple apartmandan yana kullanmakta olduğunu söyledi.

Mesa Mesken'in acı günü! Semra Ak vefat etti!

Mesa Mesken Sanayi A.Ş.'nin Genel Müdür Yardımcısı Zafer Ak'ın eşi Semra Ak vefat etti. Mesa Mesken Holding taziye ilanı yayınlattı.

Tunç Mesken İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Tunç Mesken İnşaat Limited Şirketi, Murat Tunç tarafından 400 bin TL sermaye ile 5 Mayıs 'ta İstanbul, Sultanbeyli, Turgut Reis Mahallesi, Ardahan Sokak 'ta kuruldu.

Manisa Mesken Yapı Seramiksan Showroom’u açıldı!

“İyi tasarım herkesin hakkı” anlayışıyla üretimlerine devam eden, Türkiye çapında 200'ü aşkın mağazasıyla kaliteli hizmet veren Seramiksan’ın showroomlarına Manisa Mesken Yapı da eklendi.

Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanlar ne yapmalı?

Sözcü Gazetesi yazarlarından Dr. Nedim TÜRKMEN bugünkü yazısında Hem iş yeri hem de mesken kira geliri olanların ne yapması gerektiğini ele aldı. İşte Nedin Türkmen'in o yazısı...

Al Mesken Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Al Mesken Yatırım Ticaret Limited Şirketi, Arzu Tunç ve Samı Koblan S. Alkoblan ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 2 Mart'ta Cevizli Mahallesi, 30 Ağustos Caddesi'nde kuruldu.

Mesken Müteahhitlik Mühendislik Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Mesken Müteahhitlik Mühendislik Yapı Limited Şirketi, Murat Aras tarafından 200 bin TL sermaye ile 18 Ocak' ta Başakşehir, Başakşehir Mahallesi, Olimpiyat Bulvarı' nda kuruldu.

Dalaman Club Onat Garden'da ömür boyu tapulu devremülk!

Muğla'nın Dalaman ilçesinde hayata geçen Club Onat Garden Tatil Köyü'nde ömür boyu tapulu devremülk sahibi olunabiliyor. Projede 80 metrekarelik toplam 132 daire yer bulunuyor.

Mesa Marmara Mesa Mesken satış ofisi!

Mesa Marmara Mesa Mesken satış ofisi iletişim bilgisi haberimizde yer alıyor. Kartal'da inşa edilen Mesa Marmara projesinde daireler 2017 yılı Haziran ayında teslim ediliyor...

İBB Seyrantepe Mesken Konutları!

İBB Seyrantepe Mesken Konutları Seyrantepe itfaiye binasının yanında yükseliyor. 1 ay içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan proje Seyrantepe metrosuna yakın bir bölgede bulunuyor.

Mesa Mesken Mesa Marmara Projesi!

Mesa Mesken Mesa Marmara Projesi İDO Kartal İskelesine 1 dakikalık yakınlıkta bulunuyor. Daire fiyatları 592 bin 200 TL'den başlangıç gösteren projenin 2017 yılında teslim edilmesi öngörülüyor.

mesken tapulu Haberi

mesken tapulu

Mesken tapulu ne demek?

Gayrimenkul hukukuna göre, taşınmaz mal nitelikleri arasında yer alan mesken; kelime anlamı olarak konut ve ikametgah anlamına geliyor. Vatandaşların sahip oldukları konutların tapusu "mesken tapusu" olarak tanımlanıyor. 


Meskenlerin tapu kütüğünün üzerinde de "mesken" olarak belirtilmiş olması gerekiyor. Ancak günümüzde, mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölümün farklı şekilde kullanıldığı da dörülüyor.


Peki tapuda mesken olarak kayıtlı bir bağımsız bölüm, işyeri olarak kullanılabiliyor mu?


Tapuda meskeni işyerine çevirme

Kat Mülkiyeti Kanunu 24.maddesine göre tapuda meskeni işyerine çevirme işlemi şu şekilde mümkün olabiliyor: 


“…Anagayrimenkulün, kütükte mesken olarak gösterilen bağımsız bir bölümünde sinema, tiyatro, kahvehane, gazino, pavyon, bar, kulüp, dans salonu ve emsali gibi eğlence ve toplantı yerleri ve fırın, lokanta, pastahane, süthane gibi gıda ve beslenme yerleri ve imalathane, boyahane, basımevi, dükkan, galeri ve...