27 / 04 / 2024

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.

Bakanlık açıkladı! Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine verilecek destek miktarları yükseltildi!

Organize sanayi bölgeleri (OSB) içinde ve dışında açılan özel mesleki ve teknik Anadolu liselerinin öğrencileri için verilecek olan 2023-2024 senesi eğitim ve öğretim destek miktarlarında yükseliş yapıldığı duyuruldu.

Burs almak isteyenlere müjde! Kızılay’dan ön lisans ve lisans burs atağı geldi! Kızılay burs ücreti ne kadar?

Kızılay, ülke çapında milyonlarca öğrencinin eğitim hayatına destek olmak için her yıl gerçekleştirdiği Kızılay Burs Programı ile öne çıkıyor. İnsani yardım, afet, toplum sağlığı gibi önemli faaliyet alanlarının yanında eğitimde de büyük bir rol üstlenen Kızılay, öğrencilere umut ışığı oluyor.

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

2022'de işsiz gençlerin oranı rekor kırdı!

TÜİK’ten elde edilen verilere göre, Türkiye'de 12,9 milyonluk genç nüfus, toplam nüfusun yüzde 15,2'sini oluşturduğu öğrenildi. Ne eğitimde ne istihdamda olan gençlerin oranı geçen yıl yüzde 24,2 olurken, genç işsizliği ise yüzde 25,2 oranıyla rekor kırdı.

Bakanlıktan öğrencilere müjde! O desteğin kapsamı genişliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca, ücretsiz yemekten 5 milyon öğrencinin faydalanması için çalışmaların tamamlandığı belirtildi. Ücretsiz yemek uygulamasına, ağırlık okul öncesi eğitimde olacak şekilde başlanabilecek ve kademeli olarak uygulamanın kapsamı ilköğretim ve ortaöğretimi de kapsayacak şekilde ge

Ehliyet alacaklar dikkat: Resmi Gazete’de yayımlandı

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre ehliyet eğitimi alacakları yeni bir eğitim süreci bekliyor. Sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan yeni eğitimde sertifika ayrımı yapılmayacak. Sürücü adayları artık emniyet kemeri simülasyon eğitimi almak zorundalar.

Eyüpsultan Çiftalan Plajı açıldı! Çiftalan Plajı giriş ücreti ne kadar? 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, göreve geldiği günden bugüne sporda, eğitimde, sağlıkta, sanatta ve sosyal yaşamda birbirinden güzel projeler hayata geçirdi.

Resmen yayınlandı, bir zam daha geldi! Artık fiyatı 7 bin lira

Türkiye'de zam dalgası devam ediyor. Cumhurbaşkanı'nın kararıyla eğitimde harç ücretlerine de zam geldi. Pilotajın harç ücreti 7 bin TL'ye kadar ulaştı. İşte diğer bölümlerdeki harç ücretleri...

İŞKUR resmen duyurdu! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! 17 bin TL ödeniyor...

İş arayan kişilere istihdam sunan İŞKUR tarafından mesleki konularda eğitim kursları da veriliyor. İŞKUR'un kurslara katılan kişilere yönelik ödeme gerçekleştirdiği de biliniyor. Peki bu ödemelerde kimler yararlanabiliyor?

İstanbul Havalimanı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılışa hazırlanıyor!

İstanbul Havalimanı'nda açılacak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenciler uçak bakımı, ulaştırma hizmetleriyle, yiyecek ve içecek hizmetleri alanlarında eğitim alacak.

Kırşehir'de 76 yıllık meslek lisesi yenileniyor!

Kırşehir'de 76 yıldır teknik eleman ve sanatkar yetiştiren meslek lisesi, Milli Eğitim Bakanlığının "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile yenileniyor.

TOKİ, Batman'da Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşa edecek!

Batman İli Merkez İlçesi Ziya Gökalp Mahallesi (Batman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) 16 Derslikli Eğitim Yapısı, Metal Atölyesi ve Makina Atölyesi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.

Emlakçılık meslek olarak kabul edildi! Genç istihdamın önü açıldı!

Türkiye’de artık lise mezunu olmayan, 100 saat eğitim ve yetki belgesi almadan gayrimenkul danışmanlığı faaliyeti yapamayacak. 18 yaşını doldurmuş her genç ise gayrimenkul danışmanlığı ile ilgili mesleki yeterlilik eğitimlerine tabii olduğunda emlak sektöründe çalışabilecek.

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi Haberi

Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP ( Mesleki Teknik Eğitimde İş Sağlığı, Güvenliği ve Kalite Kültürü Oluşturma Projesi) açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü (yarın) saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.



SAHADA EĞİTİM ALINACAK


Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması II Hibe Programı kapsamında oluşturulan projenin 215.318,04 Avro bütçesi bulunuyor. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu meslek dersleri öğretmenlerinin niteliklerini ve iş güvenliği konusunda eğitim verebilme kalitelerini yükseltmek, bunu tüm öğrencilere yaygınlaştırmak, iş güvenliği konusunda tam donanımlı uzmanlar yetiştirmek ve iş güvenliği kazalarını en aza indirme hedeflerini amaçlayan proje kapsamında, ÇSGB İş Sağlığı ve İş Güvenliği Enstitü Müdürlüğü Kocaeli Laboratuvarı, 3M Türkiye, Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi, Ford Otosan, Hyundai Assan, Armetal,...