06 / 05 / 2024

Metris Kışlası konut projesi

Metris Kışlası konut projesi

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Çekmeköy Kışlasına Çınarköy Evleri projesi: Bin 774 konut 141 villa 56 ticari alan yapılacak

Çekmeköy Kışlası olarak bilinen Şehit Onbaşı Azim Özdemir Kışlası tamamen boşaltıldı. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’ye devredilen kışla arazisine Çınarköy Evleri projesi adı altında bin 774 konut, 141 villa ve 56 ticari alanın yapımına başlandı.

Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesi bugün!

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ardahan Aziziye Kışlası Millet Bahçesi ihalesini bugün saat 14:30'da gerçekleştirecek.

Metris Kışlası’nın imar planları değiştirildi!

İstanbul Esenler'deki eski Metris Kışlası arazisinde yapılacak kentsel dönüşüm için hazırlanan imar planları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tekrar değiştirildi.

TOKİ Metris kışlasına 1.559 konut inşa edecek!

TOKİ, Metris Kışlası arazisine bin 559 konut inşa etmek üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuruda bulundu. 233 milyon liralık konut projesi için bakanlık Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecini başlattı.

Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınıyor!

Binalarının yüzde 70’i risk altında bulunan ve 500 bin vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Esenler’de 40 bin konut metris kışlası arazisine taşınacak. İmara kapalı olan donatı alanları üzerine yapılmış 16 bin konutunda taşınmasını kapsayan dev proje ile Esenler 2 millet bahçesine kavuşacak.

Metris Kışlası'na konut projesi geliyor!

İstanbul Esenler'deki Metris Kışlası için son karar çıktı. Hazırlanan projeyle araziye konut projesi yapılacak. 

Beşir Ayvazoğlu: Rami Kışlası, bir kültürel kışla olacak!

Edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu yaptığı açıklamada Rami Kışlası'nın bir kültürel kışla olacağını söyledi.

Gebze Askeri Kışlası Millet Bahçesi oluyor!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Askeri Kışlası'nın Millet Bahçesi olacağını söyledi.

Rami Kışlası kitap ve kütüphane vadisi olacak!

Rami Kışlası'ndaki çalışmalar tamamlandığında 220 bin metrekarelik kullanım alanı ile İstanbul'un kültür ve sanat alanında cazibe merkezlerinden biri olacak...

Rami Kışlası kütüphaneye dönüşüyor!

Zeytinburnu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da, Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitabın bulunduğu muhteşem bir kütüphaneye dönüştüreceklerini söyledi..

Küresel konut fiyat artışında Türkiye 5’inci sırada!

2017’de küresel konut fiyat artışına göre Türkiye dünyada 5’inci sırada geliyor. Raporda, Türkiye’de fiyatların 1 yılda yüzde 11.2 arttığı görüldü.

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Rami Kışlası'nı"Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi”ni de içeren şehir müzesi yapacaklarını açıkladı.

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Metris Kışlası konut projesi Haberi

Metris Kışlası konut projesi

Yıllarca askeri cezaevi olarak kullanıldı, şarkılara dahi konu oldu. Önce "15 Temmuz Şehitler Parkı olacak" denildi, ardından adliye sarayı... Ancak son karar çıktı. Metris Kışlası için yapılacak olan proje hazırlandı.

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'un en büyük ilçelerinden Esenler'de imar planları değişiyor. Bunların içinde Metris Kışlası da bulunuyor. Bu alan yaklaşık 142 bin metrekare büyüklüğünde. Arazi ile ilgili hazırlanan protokol İBB Meclisi'nde görüşüldü. Kentsel dönüşüm projesinin protokolü Meclis'te oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Buna göre kışla arazisine konut inşa edilecek. Bu konutlara da, bölgede yıkılacak olan riskli yapılarda oturan vatandaşlar taşınacak. Projenin masrafları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. İnşaatı ise KİPTAŞ yapacak. Protokole göre konutların yüzde 60'ı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, yüzde 40'ı ise Esenler Belediyesi'ne ait olacak.