19 / 05 / 2024

Metro Hattı son durum

Metro Hattı son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada projeden bahsetti.

Bakan Uraloğlu açıkladı! İstanbulluların beklediği o metro hattı 2025'te açılacak!

İstanbul'da 4 metro açılışı yaptıklarını belirten Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu en son Havalimanı -Arnavutköy arasındaki metroyu hizmete açtıklarını kaydederek, o bölgeden başlayıp Halkalı'ya kadar inecek olan 17.5 kilometrelik metro hattının da önümüzdeki sene açılacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu bir metro hattının daha müjdesini verdi! Bakırköy-Kirazlı metro hattı devreye alınıyor!

Bakan Uraloğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nda test ve devreye alma çalışmalarının son aşamaya geldiğini belirterek çok kısa zamanda hizmete açılacağının müjdesini verdi. 

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı pazartesi günü hizmete girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın açılışının 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımları ile gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu müjdeyi verdi! İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı-Gayrettepe Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonu olan Gayrettepe istasyonunun çok yakında açılacağının müjdesini verdi. 

Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler? 

Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum merak ediliyor. Vatandaşlar ''Bakırköy Kirazlı metrosu ne zaman açılacak? Bakırköy Kirazlı metro hattı nereden geçecek, durak isimleri neler?'' sorularını araştırıyor. İşte Bakırköy Kirazlı metrosunda son durum...

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindi! Metro ile 35 yılda 378.9 milyon avro tasarruf sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara'daki AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nda sona gelindiğini duyurdu. Karaismailoğlu, metro ile ilgili son durumu paylaştı. 

Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metro Hattı'nda son dakika müjdesi!

İstanbulluların merakla beklediği Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir Metrosu ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Peki Mahmutbey Esenyurt Bahçeşehir metro hattı ne zaman açılacak? İşte o metro hattında son durum...

Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metro Hattı'nın inşaatı başlıyor! 

Ulaşım yatırımlarını son sürat sürdüren İstanbul Büyükşehir Belediyesi, merakla beklenen Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Raylı Sistem Hattı'nın inşaatına başlıyor. İşte merakla beklenen metro hattı ile ilgili son dakika detayları...

Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda son dakika gelişmesi! Çekmeköy-Sultanbeyli Metrosu ne zaman açılacak?

Yapımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'nda bir son dakika gelişmesi yaşandı. İşte apımı süren Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı'na ilişkin tüm ayrıntılar...

Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda son dakika! Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı arası 30 dakikaya iniyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul Havalimanı'nı kent merkezine bağlayacak Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nda TBM ile yapılan tünel açma çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. İşte Bakan Karaismailoğlu'nun o açıklaması...

Bursa Emek-Şehir Hastanesi Metro Hattı inşaatında son durum ne?

İdari yargı fahiş fiyat diyerek Bursaray Emek-YHT-Şehir Hastanesi metro hattı ihalesini iptal etti, yürütmeyi de durdurdu ancak Ulaştırma Bakanlığı’ndan adrese teslim ihaleyi alan yüklenici firma inşaatı kesmedi.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı 2022'nin sonunda açılıyor!

İBB Raylı Sistem Daire Başkanı Doç. Dr. Pelin Alpkökin, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ile ilgili açıklamalar yaptı. Metro hattında gelinen son noktaları paylaşmak amacıyla bir basın turu düzenleyen Alpkökin, metroyu 2022'nin sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan 'İBB metro hattını durdurdu' iddialarına yanıt!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yenidoğan-Cumhuriyet-Emek metro hattı ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Metro Hattı son durum Haberi

Metro Hattı son durum

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı, Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada projeden bahsetti.


Toplam 2 milyon 376 bin TL'lik proje bedeliyle hayata geçirilecek Göztepe Ataşehir Ümraniye metrosunda ÇED süreci sonrasında zemin etütleri yapılacak. Ardından mülkiyet işlemleri, mimari-statik-mekanik-elektrik hazırlanması, tünel-istasyon inşaatlarının yapılması, güzergah elektrik işleri, araç temini ve sonrasında hattın işletmeye alınması gerçekleştirilecek. 


Hattın toplam uzunluğu 13.035,47 metre olarak belirlendi. 11 istasyondan oluşacak projede yer alacak istasyonlar şu şekilde belirlendi:


Göztepe-Ümraniye metro hattının bağlantı sağladığı -mevcut, planlanan ya da yapım aşamasındaki- raylı sistemler ve aktarma noktaları:

- Marmaray hattı ile İS-02 (Göztepe) İstasyonu'nda,

- İşletmede olan Kadıköy-Kartal Hattı (M4) ile İS-04 (Yenisahra) İstasyonu'nda,

- Yapım halindeki Üsküdar-Çekmeköy hattı (M5) ile İS-09 (Ümraniye Çarşı) İstasyonu'nda,

- Kadıköy-Sultanbeyli Hattı ile İS-06...