03 / 05 / 2024

metrobüs çalışmaları

metrobüs çalışmaları

Avcılar-Beylikdüzü metrobüsü son aşamaya gelindi. Avcılar’daki metrobüs üstgeçidinin kaldırılmasına başlandı.

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

1915 Çanakkale Köprüsü çalışmaları hızla devam ediyor!

Tamamlandığında dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak olan "1915 Çanakkale Köprüsü"nde çalışmalar devam ediyor...

Suluova Makine İkmal Kampüsü'nde çalışmalar başladı!

Suluova Belediyesi asfalt tesislerinin yanında 22.000 metrekare alan üzerine başlattığı Makine İkmal ve Bakım Kampüsü çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

Marsu Mardin'de altyapısı çalışmalarına devam ediyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) , Kızıltepe ilçesinin yeni imar alanlarında içme suyu hattı döşeme çalışmalarını sürdürüyor.

Bingöl'deki Çapakçur Köprüsü çalışmaları aksayacak!

Çapakçur Köprüsü ile ilgili çalışmalar hakkında iletişime geçtiğimiz Ziver İnşaat yetkilileri, İhale keşfine 2 bin 500 ton demir, Elazığ yolundaki alt geçit çalışmalarında yapılan petrol ve içmesuyu deplase çalışmalarının ihale keşfine koyulmadığını söyle

Metrobüs hattı asfaltlama çalışmalarında 2. etap başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen metrobüs yolu asfaltlama çalışmalarına 10 Nisan Pazar akşamından itibaren başlanacak. Çalışmalar akşam 23.00 ile sabah 05.00 saatleri arasında yapılacak.

Düzce'ye metrobüs geliyor!

Düzce Belediyesi toplu taşımada metrobüs sistemine geçmek için hazırlık yapıyor. Başkan Mehmet Keleş ilk aşamada 3 adet metrobüs alınacağını daha sonra da bu sayısı 6’ya çıkaracaklarını belirtti.

Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmaları başladı!

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

Kocaeli yaya köprüsü çalışmalarını yeniden başlatıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda trafiğin aksamaması için ara verdiği valilik yaya köprüsü çalışmalarını yeniden başlatıyor.

Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakım çalışmaları başladı!

Haliç Köprüsü metrobüs yolundaki bakım onarım çalışmaları başladı. Çalışmalar pazartesi sabaha kadar sürecek. Haliç Köprüsü Edirnekapı-Mecidiyeköy istikametinde ana köprü beton bloklarla kesilerek anaköprü trafiği yan yola yönlendirildi.

Haliç Köprüsü metrobüs yolunda bakım çalışmaları başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hava muhalefeti nedeniyle ertelenen Haliç Köprüsü metrobüs yolunda bakım-onarım çalışmasının Cuma günü başlayacağını duyurdu.

Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakım çalışmaları ertelendi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü metrobüs yolu bakım çalışmalarının ertelendiğini bildirdi. Açıklamada, hava şartlarının düzelmesi durumunda yeni çalışma planının kamuoyuyla paylaşılacağı kaydedildi.

Haliç Köprüsü Metrobüs Yolu bakıma alınacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç Köprüsü metrobüs yolunda bakım-onarım çalışmasına başlıyor. İki gün sürecek çalışmalar boyunca Metrobüs trafiği ana köprüden sağlanacak. Araç trafiği yan köprüye aktarılacak.

metrobüs çalışmaları Haberi

metrobüs çalışmaları

Avcılar’da  D-100 üzerinden İstanbul Üniversitesi önüne geçmek için sadece metrobüse hizmet eden çelik üstgeçit kaldırılarak altgeçit haline getiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar’da sadece metrobüsün kullandığı araç üstgeçidinin kaldırılmasına başladı. Böylece üstgeçidin ayaklarının bulunduğu alan da yola şerit olarak kazandırılacak.


Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı’nın açılması için son aşama olan bu işlemin hafta sonunda bitmesi planlanıyor. Çalışma sırasında trafikte yaşanacak sıkıntının da ilave şeritlerle rahatlatılması sağlanacak.


Köprünün kaldırılması aşamasında, çalışma güvenliği amacıyla D-100’den birer şerit geçici olarak alındı. Yaklaşık 5 gün sürecek bu çalışma bittiğinde D-100’deki daralma sona erecek ve trafik normale dönecek.



Çalışmalar kapsamında ayrıca; Avcılar Metrobüs İstasyonunda İstanbul Üniversitesi önünde ilk ve son durak olarak hizmet veren metrobüs istasyonu dün akşamdan itibaren, Avcılar ana durak olarak D-100 Karayolu ortasında diğer duraklar gibi hizmet...