18 / 05 / 2024

Metrobüs küçükçekmece Durağı nerede

Metrobüs küçükçekmece Durağı nerede

22 Haziran Pazar gününden itibaren yaya altgeçidi ve engelli erişimi için onarılacak Metrobüs Cennet Durağı kapatıldıktan 45 gün sonra yani 6 Ağustos'ta tekrar kullanıma açılacak.

Sinpaş GYO, Küçükçekmece Halkalı'daki arsa satışı sözleşmesini fesh etti!

Sinpaş GYO, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Mahallesi, 801 ada, 30 parsel için yapılan "Finansal Kiralama Maksadıyla Satın Alınan Gayrimenkul Sözleşmesi"nin karşılıklı mutabık kalınarak feshedilmesine karar verdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'dan metrobüs yolu açıklaması! 2024 yılında tamamlanacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu metrobüs yolunda yapımı tamamlanan  birinci ve ikinci etap beyaz yol çalışmalarını inceleyerek, yaklaşık 53 kilometreyi aşan bir kısmını tamamlandığını kalan yolların ise 2024 yılında tamamlanacağını açıkladı.

İBB'den metrobüs kullananlara duyuru: 120 günlük çalışma başlıyor! 36 saat kapalı olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metrobüs yollarında meydana gelen bozulmalar nedeniyle, 120 günlük çalışmaların başlayacağını duyurdu. 

Küçükçekmece Söğütlüçeşme 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 621 ada, 17 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

2022 Ramazan Bayramı’nda metrobüs, otobüs, metro, köprü ve otoyollar ücretsiz mi? 

Ramazan Bayramı ziyaretlerinde marmaray, şehir hatları vapurları, metro, metrobüs, otobüs (İETT) ve tramvay gibi toplu taşıma araçlarının çalışma durumu belli oldu. Bayram tatilinde toplu taşıma, köprü ve otoyollar ücretsiz olacak mı, bedava mı? 

Küçükçekmece Söğütlüçeşme Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Küçükçekmece ilçesi, Söğütlüçeşme Mahallesi, 593 ada, 12 ve 13 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 17.11.2020 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıktı.

Büyükçekmece'ye metrobüs müjdesi!

Tepecik Meydanı'nda halka hitap eden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Büyükçekmece'de ulaşım ve trafik sorununu çözeceklerini açıkladı.

Raylı sistemler metrobüsün yükünü azaltacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Raylı sistemler yapılınca metrobüsün yükü azalacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı bu sene sonunda açılacak'' diye konuştu.

Mevlüt Uysal'dan Büyükçekmece'ye metro ve metrobüs sözü!

İBB Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Uysal, "Biz buraya hem metroyu hem de metrobüsü getireceğiz. Hazırlıklarımızı yapmıştık. Ağustos ayındaki dolar kuru ve ekonomik saldırı olmasaydı ihaleye çıkacaktık" dedi...

Büyükçekmece metrobüs durağı inşaat alanı oldu!

Heyelan bölgesinin hemen üzerinde olan ve rekreasyon alanı ilan edilen metrobüsün ilk durağı imara açıldı. İstasyonda plandan 5 kat fazla inşaat yapıldı.

Büyükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma planı askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü Koruma Alanı Kara Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli plan bugün askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattında konut projeleri öne çıkıyor!

İstanbul büyüdükçe doğu ve batı yönünde yeni gelişim bölgeleri de oluşuyor. Bunlardan biri de kentin batı yönündeki büyüme aksı olan Büyükçekmece Sırtköy-Beylikdüzü hattı. Sırtköy villa, Beylikdüzü ise konut projeleriyle öne çıkıyor.

Küçükçekmece Yarımburgaz'da imar kısıtlaması iddiası!

Küçükçekmece Yarımburgaz Mahallesi'nde imar sorunu yıllardır sürüyor. Mahalle sakinleri arsalarını değerlendirememekten şikayetçi.

Metrobüs küçükçekmece Durağı nerede Haberi

Metrobüs küçükçekmece Durağı nerede

Metrobüs Cennet Durağı 22 Haziran Pazar gününden itibaren geçici olarak kapanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kapanacak Küçükçekmece/Cennet Mahallesi Metrobüs İstasyonu'nda çalışmalar 45 gün sonra tamamlanacak. 


6 Ağustos'ta tekrar kullanıma açılacak olan Metrobüs Cennet Durağı'nda yaya ve engelli erişimi için mevcut yaya üstgeçidi yerine D100 karayolu altında yeni bir yaya altgeçidi yapılacak. 


Sonrasında ise yaya altgeçidinin durağa bağlanması için yürüyen merpen, asansör ve merpenler yapılacak. Mevcut yaya üstgeçidi de yıkılacak. Bu süreç içinde mağduriyetin en aza indirilmesi için ise Yeşilova yaya üstgeçidinden Metrobüs Florya Durağı'na yaya rampası...