29 / 04 / 2024

Mevlana Müzesi adres

Mevlana Müzesi adres

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2014'te 2 milyon 109 bin 487 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı!

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Mevlana Müzesi Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze oldu!

Türkiye'nin en çok ziyaret edilen edilen ikinci müzesi olan Mevlana Müzesi, ikinciliği kaptırdı. Müze Topkapı Sarayı ve Ayasofya Müzesi'nin ardından en çok ziyaret edilen üçüncü müze oldu.

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Konya Mevlana Müzesi'ndeki bina inşaatı durduruldu!

Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Mevlana Müzesi'ndeki ek bina inşaatına ilişkin proje hakkında açıklama yaptı. Kurul, projenin sonlandırılmasına karar verdi.

Antalya Kent Müzesi 2018'de açılacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kavşağı ile Andızlı Mezarlığı arasında yen alan yeni hizmet binasına taşındı. Sıra boşaltılan alan ile yıkılan eski stadyum alanını da kapsayan Antalya Kent Müzesi Projesinin hayata geçirilmesine gelindi. Müze'nin 2018'de ziyarete açılması bekleniyor.

Konya Mevlana Müzesi 2017'de açılacak!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “Kültür Bakanlığı ile mutabakatla yürüttüğümüz Mevlana Müzesi projesi var. İnşallah Mevlana Müzesini yapıp 2017 yılı içinde açılışını gerçekleştireceğiz." dedi

Konya Mevlana Müzesi'ne ek bina yapılacak!

Tahir Akyürek, "Başbakanımızın bilgisi dahilinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızla yaptığımız değerlendirmelerde, Mevlana Müzesinde sergilenebilecek depolarda çok sayıda eser olduğu da dikkate alarak yeni bir müze yapma kararı aldık" dedi.

Karatay Mevlana Müzesi'nin çehresi değişiyor!

Karatay Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Toknal, Aslanlı Kışla Caddesi ve Mevlana Müzesi civarındaki 230 bin metrekarelik alanda kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi.

Mevlana Müzesi en fazla ziyaret edilen müzeler arasına girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, en fazla ziyaretçi alan müzeleri açıkladı. Çelik, "En fazla ziyaretçi alan yerlerde ilk üç yine tartışmasız Ayasofya, Topkapı ve Mevlana müzeleri" dedi.

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru!

Mevlana Müzesi'nde ziyaretçi rekoru kırıldı. Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2014'te 2 milyon 109 bin 487 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.

Mevlana Müzesi 70 bin kişiyi ağırladı!

Muammer Erol, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin değerlendirdiği, Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında; bu yıl etkinliklerin "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla düzenlendiğini hatırlattı.

Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı!

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Mevlana Müzesi adres Haberi

Mevlana Müzesi adres

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi, 2014'te 2 milyon 109 bin 487 ziyaretçi ile yeni bir rekora imza attı.


Hz. Mevlana'nın "Ne olursan ol yine gel" çağrısına uyarak dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırlayan müze, Türkiye genelinde en çok gezilen müzeler arasında yer alıyor. 


Öğretileri ile dünya genelinde ilgi uyandıran düşünce adamı, Türk ve İslam aleminin en büyük mutasavvıflardan Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin metfun bulunduğu müzeyi görmeye gelenler, sergilenen nadir eserleri inceleyerek Mevlana'nın sandukası başında dua ediyor. 


Her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen Hz. Mevlana'yı anma etkinliklerine (Şeb-i Arus) katılmak üzere kente akın eden her renk, din ve ırktan turist, Kubbe-i Hadra'nın (Yeşil Kubbe) altında buluşuyor.


Müze artık rengarenk


"Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması" kanununun ardından 1925 yılında müzeye dönüştürülen, geçen yıl...