28 / 04 / 2024

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bir dizi programlara katılmak üzere geldiği Konya'da Mevlana Meydanı'nda gazetecilerin sorularına cevap verdi. Şeb-i Arus etkinliklerinin bu yıl Vefa Vakti teması ile yapıldığını aktaran Kurum, Mevlana Müzesi çevresindeki yenileme projesine ilişkin, şu açıklamaları yaptı:

"İnşallah bu etkinlikler kapsamında Hazreti Mevlana'nın torunları olarak tüm dünyaya vefayı, dostluğu ve kardeşliği anlatacağız. İnşallah Mevlana Türbesi ve meydanının çevresinde kentsel yenileme projelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu anlamdaki çalışmalarını Bakanlığımız ile ortak yürütüyor. Biz de Belediyemize her türlü desteği sağlayacağız. Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz." 

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

 "Önümüzdeki yıl projenin inşaatına başlayacağız"

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre Kurum, kente gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini ifade ederek, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Çevre düzenlemeleri ve otel projeleriyle birlikte meydandan başlayıp Alaaddin Tepesi çevresine kadar olan alanda sokak sağlıklaştırması da dahil bir kültür yürüyüş aksı oluşturmak istiyoruz. Proje safhasında son aşamaya geldik. Vatandaşlarımızla Büyükşehir Belediyemiz son görüşmelerini yaptı. Önümüzdeki yıl projenin inşaatına başlayacağız. Başladıktan 12 ay sonra da bir sonraki yıla yani 2021 yılının Şeb-i Arus'una kadar yetiştireceğiz. Biz istiyoruz ki Hazreti Mevlana'yı anlamaya tüm Türkiye ve dünya gelsin. Dünyanın içinde bulunduğu durum itibarıyla Hazreti Mevlana'yı anlamaya çok daha fazla ihtiyacı var."   

    
                
                


Geri Dön