22 / 11 / 2024
fuzul

Polisan Konya Mevlana Müzesi'ni yeniliyor!

Polisan Konya Mevlana Müzesi'ni yeniliyor!

Türkiye'de en çok ziyaret edilen 3. müze olan Mevlana Müzesi'nin çevresi, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında daha sade ve tarihi dokunun ön plana çıktığı bir kimliğe kavuşuyor...




Konya ticari hayatının merkezi, Romalılardan Selçuklulara, Osmanlıdan günümüze binlerce yıllık geçmişe sahip tarihi çarşısı “Bedesten” eski görkemli günlerine dönüyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Mevlana Kültür Vadisi Projesi kapsamında hayata geçirdiği Bedesten Çarşısı Yenileme Projesi’nde Polisan Boyaları tercih edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, koruma alanı olan bölgede titiz bir şekilde sürdürdükleri proje kapsamında tarihi Bedesten’i şehrin çekim merkezlerinden biri haline getireceklerini ifade etti.


Hazreti Mevlana’nın türbesi ve çevresi her yıl yaklaşık 2 milyon misafir ağırlıyor. Hz. Mevlana Türbesi, Konya’nın ve Anadolu’nun dünyaya açılan önemli kapılarından biri konumunda. Ancak müzenin çevresindeki yapılaşmanın tarihi dokuya zarar verecek boyutlara ulaşmasıyla Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya duyarsız kalmayarak başlattığı Mevlana Kültür Vadisi Projesi’yle Konya’nın tarihi dokusunun ayağa kaldırılması, şehrin çehresinin yenilenmesi hedefleniyor.


Hz. Mevlana’nın türbesinden başlamak üzere Sırçalı Medrese’ye, Selimiye Camii’ne, Aziziye Camii’ne, Şerafettin Camii’ne, kervansaraylara kadar 3 milyon metre karelik alanda bütün tarihi doku berrak bir görüntüye kavuşacak. Projenin en önemli etaplarından birisi de hiç şüphesiz “Tarihi Bedesten Düzenlemesi” olacak. Tarihi Bedesten Çarşısının konuşlandığı 250 bin mmetrekarelik alanda Polisan Dış Cephe Boyaları, Astarları ve Ahşap Koruyucu ürünleri kullanılıyor.


Geri Dön