05 / 05 / 2024

Mevlana Müzesi törenleri

Mevlana Müzesi törenleri

Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri öncesi ücretsiz yapılan Mevlana Müzesi'ni, 11 gün boyunca 70 bin kişi ziyaret etti. Mevlana Müzesi Şeb-i Arus'ta 70 bin kişiyi ağırladı.

Mevlana Group İnşaat Yatırım Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mevlana Group İnşaat Yatırım Taahhüt Dekorasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Hesamedın Abasalta tarafından kuruldu.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı!

İstanbul Beylikdüzü'nde yer alan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi izinsiz belediye alanı işgali iddiasıyla yıkıldı.

Tapu ve Kadastro binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürüleceği iddiası TBMM'de!

Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü binasının Ayasofya Müzesi'ne dönüştürülmek üzere boşaltılmaya başlandığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hatay'daki tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

Hoşgörü şehri Hatay'ın tarihi, günlük yaşamı ve kültürü, 2014 yılına kadar 66 sene boyunca Antakya Arkeoloji Müzesi olarak hizmet veren tarihi taş bina Şehir Müzesi'ne dönüştürüldü!

İstanbul Havalimanı Müzesi açıldı!

İstanbul Havalimanı Müzesi 'Türkiye'nin Hazineleri-Tahtın Yüzleri' sergisiyle hizmete açıldı...

Fındığın Öyküsü Müzesi açılış için gün sayıyor!

Ordu'da, kısa bir zaman içerisinde açılması hedeflenen "Fındığın Öyküsü Müzesi" Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor.

Mevlana Müzesi çevresi yeniden düzenlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, şehre gelen her ziyaretçinin mutlaka Mevlana Müzesi'ni gezeceği bir projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Mevlana Müzesi çevresine kapsamlı proje yolda!

Konya'da Şeb-i Arus etkinliklerine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Vatandaşlarımızın rızası çerçevesinde mağdur olmayacakları şekilde Mevlana Türbesi çevresinde, yatay mimariyle tarihimizi, özümüzü ve kültürümüzü yansıtacak proje gerçekleştireceğiz" dedi...

İktisadi Bağımsızlık Müzesi kapılarını açtı!

İş Bankası’nın Ankara'daki tarihi binası Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi olarak hizmete açıldı. Müzede orijinal olarak korunan tarihi alanlar, sanat galerisi ve sergi salonları bulunuyor.

Panorama 1326 Fetih Müzesi görenleri büyülüyor!

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ni gezen Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson ve konsey üyeleri müzenin dünyada en üst seviyedeki panoramik müze olduğunu belirtti.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Mevlana Müzesi restore ediliyor!

Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden bu yana yapılacak olan en kapsamlı restorasyona başlandı.

Mevlana Müzesi törenleri Haberi

Mevlana Müzesi törenleri

Konya'da gerçekleştirilen ve 11 gün süren Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nde Mevlana Müzesi'ni, 70 bin kişi ziyaret etti.


Konya Valisi Muammer Erol, Mevlana'nın 741. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri'nin değerlendirdiği, Dedeman Otel'de düzenlenen basın toplantısında; bu yıl etkinliklerin "Feyizler, safalar ziyade ola" temasıyla düzenlendiğini hatırlattı.


Anma törenlerinin ardından organizasyon hakkında değerlendirme yapmak üzere toplandıklarını anlatan Erol, etkinliklerin de kentte maneviyatı yüksek bir ortam içinde geçtiğini ifade etti.


"Şeb-i Arus törenleri Konya dışında yapılabilir mi?" tartışması


Erol, Konya'da aralık ayı yaklaştığında Şeb-i Arus törenlerinin başka yerlerde yapılması tartışmalarının yaşandığını ifade ederek, "Şeb-i Arus törenleri 17 Aralık günü dünyada 170 farklı yerde, Mevlevi Dergahı'nda yapılıyor. Dün vardı, bugün var, yarın da olacak. Konyalılar olarak 'Konya dışında bu olmaz' diyerek 4 kıtada yapılan etkinliklere...