05 / 05 / 2024

Mevlana Üniversitesi arazi davası

Mevlana Üniversitesi arazi davası

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Wings Ankara projesinde tapu sahiplerine mahkeme şoku!

Mahkeme Ankara'da THK Üniversitesi arazi üzerinde inşa edilen Wings Ankara projesinde 242 ev ve iş yeri sahibinin tapuları sahiplerinden alınarak THK'ya geçirildi.

Japonya'da arazi ve arsa düzenlemesi ile afetler azaltılıyor!

Tokyo Üniversitesi’nden Doçent Doktor SETA Fumihiko, Japonya’da gelişmiş “arazi ve arsa düzenlemesi (AAD)” yöntemleri ile, nispeten düşük maliyetler ile kentsel alanların ve altyapının bakımı sağlanarak afetin azaltılmasına katkıda bulunulmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı'nın Şehir Üniversitesi arazi tahsisinden Davutoğlu ayrılınca haberi olmuş!

Gazeteci Abdulkadir Selvi "Erdoğan, Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde, arazinin Şehir Üniversitesi’ne bedelsiz olarak devredilmesi konusunda kendisine bilgi verilmediğini söylemiş. 'Arazi tahsisinden Davutoğlu başbakanlıktan ayrıldıktan sonra haberim oldu' demiş" diyor...

5 vakıf üniversitesine 1 milyon 700 bin metrekare arazi tahsisi yapıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski yol arkadaşı Ahmet Davutoğlu arasındaki İstanbul Şehir Üniversitesi tartışması kulislerde konuşuluyor. Diğer bir yandan yapılan arazi tahsisi gözlerin son yıllarda açılan diğer vakıf üniversitelerine çevrilmesini neden oldu.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

Fatih Üniversitesi'nin arazisi bedelsiz mi tahsis edildi?

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi’nin 29 dönümlük arazi üzerinde kurulan Fatih Üniversitesi’ne araziyi bedelsiz tahsis ettiği, üniversitenin de 11 yıl boyunca araziyi protokole aykırı biçimde kullandığı belirtiliyor. 

İstanbul Üniversitesi'ne 700-800 dönüm arazi tahsis ettik!

Öğrenci sayısı itibarıyla kaliteyi artıracak adım atmak istediklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi'ne Hasdal tarafında 700-800 dönüm bir arazi tahsis ettiklerini, burada İstanbul Üniversitesi'nin asli kampüsünün veya külliyesinin olacağını belirtti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi'ne yeni arazi tahsis edildi!

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı,''Veysel Eroğlu'nun imzasıyla Cikcilli'deki 1 milyon 113 bin metrekarelik alan üniversitemize tahsis edildi. Bizim için önemli çünkü dünya markası yolunda ilerlemek için yeni alanlara ihtiyacımız var.''dedi

Mevlana Üniversitesi'nin hastaneleri kamu hastanesi oldu!

KONYA'da darbe girişiminin ardından çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) ait Mevlana Üniversitesi'ne ait hastaneler, artık kamu hastanesi olarak hizmet verecek.

Malatya İnönü Üniversitesi'ne cami inşa edilecek!

İnönü Üniversitesi Yönetim Kurulu, merkez kampüsünde mevcut ibadet mahallerinin ilerleyen yıllarda ihtiyaca cevap veremeyeceği düşüncesiyle yeni bir caminin yapılabilmesi için arazi tahsis edilmesi teklifini oy birliği ile kabul etti.

Mevlana Üniversitesi'ne arazi davası açıldı!

Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi de eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili yargılamanın yenilenmesi için dava açtı.

Ardahan Üniversitesi önünde inşa edilen cezaevi tepki topluyor!

Ardahan’da yapımı süren ve bittiğinde toplam 80 dönüm arazi üzerinde yer alacak olan yen cezaevinin okul ve öğrenci yurdunun önünde olması Ardahanlıları ve Ardahan Üniversitesi Rektörünün tepkisine neden oldu.

İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen arazi devlete iade edildi!

2013'te İpek Üniversitesi'ne tahsis edilen 40 dönümlük arazi Danıştay kararıyla devlete iade edildi. Üniversite, "Yeşil alan yapacağım" dediği araziye beton yığmıştı

Mevlana Üniversitesi arazi davası Haberi

Mevlana Üniversitesi arazi davası

 Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörlüğü, sadece turizm amaçlı kullanılabilecek alışveriş merkezinin "eğitim" ibaresi eklenerek Mevlana Üniversitesi'ne devriyle ilgili karara karşı yargılanmanın yenilenmesi için dava açtı.


SÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015'te Konya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde paralel yapıya yönelik dava açıldığı, üniversitenin de davaya müdahil olduğu belirtildi.


Davaya müdahil olunduktan sonra, üniversite arazisi üzerine kurulan Truva Alışveriş Merkezinin Mevlana Üniversitesi'ne tahsis edilebilmesi için Selçuk Üniversitesi aleyhine 2009'da dava açıldığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Aleyhimize sonuçlanan üst hakkı sözleşmesinin değişen şartlara uyarlanması konulu davada, davacı Ekopark tarafından pek çok hileli hareketlerle mahkemenin yanıltıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle aleyhimize sonuçlanan ve üst hakkı sözleşmesine 'eğitim' maddesini ekleyen 4. Asliye Hukuk Mahkemesinin kararına karşı Rektörlüğümüz tarafından 3 Mart 2016'da yargılamanın yenilenmesi davası açılmıştır."


-...