29 / 04 / 2024

midyat haberleri

midyat haberleri

Midyat, turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 500' lük bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar turizm artışı nedeniyle hallerinden gayet memnunlar.

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

A101’de ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü!

A101’den cuma gününe özel dev indirimler geldi. Bu kapsamda, ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma A101 fiyat listesi...

Arka arkaya indirim haberleri geliyor! Ayçiçek yağına bir indirimde A101'den yapıldı

Pandemi döneminden beri arka arkaya yapılan zamların ardından indirim haberleri de arka arkaya gelmeye başladı. Şimdi de Ayçiçek yağında büyük indirim A101'den yapıldı. A101 market zinciri ayçiçek yağında büyük indirim gerçekleştirdiğini ilan etti.

TOKİ Mardin projesinde son dakika müjdesi! Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesinde son dakika müjdesi geldi. Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor...

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

İnşaat sektörü indirim haberleri ile çalkalanıyor! İnşaat demir fiyatları dibe vurdu! Demir fiyatları ne kadar?

İnşaat demir fiyatları son zamanlarda üst üste gelen indirim haberleri çalkalanıyor. Bugün demir fiyatlarına yine 100 lira indirim geldi. 1 ton demir 15 bin 650 lira oldu. Peki demir fiyatları bugün ne kadar? İnce ve kalın inşaat demir fiyatları ne kadar? İşte 29 Nisan 2022 inşaat demir fiyatları

Midyat Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi 5 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Yeni millet bahçeleri için düğmeye basan TOKİ, Mardin Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'ta kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin Midyat'ta yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Midyat OSB için çalışmalar tamamlandı!

Midyat Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirmek üzere çalışmalar tamamlandı. OSB, 2021 yılında Türkiye'de kurulacak ilk OSB olacak.

midyat haberleri Haberi

midyat haberleri

"Tarihin ve hoşgörülerin diyarı" olarak bilinen ve  ilçede Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni  ve  Yezidilerin yaşadığı  Midyat,  turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla  % 500 bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar çok mutlu. Mardin'in  tarih ve kültür  bakımından  en zengin ilçelerinden birisi olarak kabul edilen Midyat'ta Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Ermenice ve azda olsa Zazaca dillerinin konuşulduğunu  gören yerli, yabancı turistler "Bu kadar muhteşem bir dil ve din  varlığını  dünyanın hiçbir ülkesinde görmek mümkün değildir" dediler.


Camilerdeki ezan sesiyle, Manastır ve Kiliselerin çan seslerinin yan yana okunduğu ve çalındığı Midyat'ta; tarihi zenginliklere  başta Konukevi, Deyrulumur Manastırı ve Meryem Ana Kilisesi'ne hayran kalan turistler, özellikle kendine has özelliği olan Midyat Telkari gümüşçülüğünü çok beğendiklerini  belirttiler.


Midyat çarşısını gezen  yerli,...