09 / 05 / 2024

midyat medrese inşaat

midyat medrese inşaat

Mardin’in Midyat ilçesinde bayanlara yönelik Arapça ile eğitim, tefsir, hadis ve bütün İslami eğitimi verebilecek medresenin temeli düzenlenen bir törenle atıldı.

Sivas'taki Selçuklu tarzı medrese inşaatı yıkılıyor!

Fetih İlim ve Araştırma Vakfı adına Kardeşler Mahallesi'nde 9 dönümlük arazi üzerine İsmailağa Cemaati'ne bağlı eğitim kurumu olarak hizmet vermek üzere 1992 yılında yapımına başlanan Selçuklu tarzı medrese inşaatının akıbeti belli oldu.

TOKİ Mardin Midyat 24 derslikli lise inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Mardin ili Midyat ilçesi Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 15.00'te gerçekleşecek.

TOKİ Mardin Midyat Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ihalesi 28 Eylül'de!

TOKİ Mardin ili Midyat ilçesi, Acırlı Köyü 24 derslikli lise inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 28 Eylül 2015 tarihinde saat 15.00'de gerçekleşecek.

TOKİ Mardin Midyat 1 adet 24 Üniteli İGVPY inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Mardin Midyat 1 adet 24 Üniteli İGVPY inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi bugün saat 14.30'da gerçekleşecek.

TOKİ Mardin Midyat hizmet destek tesisi inşaat ihalesi 27 Temmuz'da!

Mardin ili Midyat ilçesi 1 adet 24 İGVPY inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 27 Temmuz 2015 tarihinde 15.00'da gerçekleşecek.

Koray İnşaat Ürdün'de hastane yapacak

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketleri arasında yer alan Koray İnşaat, Ürdün'de 185 milyon dolarlık bir hastanenin inşaatı için anlaşma imzaladı.

Vakıflar, Üsküdar'da kat karşılığı inşaat yaptıracak

Vakıflar, Üsküdar İlçesi, Selamiali Mahallesi'nde bulunan 154 metrekarelik alana kat karşılığı inşaat işi yaptıracak.

İnşaat sektörüne İş ve İşçi Sağlığı Eğitimi

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), inşaat sektörü ve inşaat malzemeleri sanayisinin AB'ye uyumunu ve işbirliğini hedefleyen EUbuild Projesi çerçevesinde şirketlere yönelik `OHSAS 18001: İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Eğiti

En zenginler inşaat ve gayrimenkul şirketleri

Forbes'in En Zengin 100 Türk listesinde inşaat ve gayrimenkul şirketleri ağırlıkta.

Talimane'deki rezidans inşaatında kaza tehlikesi

Talimhane'deki rezidans inşaatından yola akan çamur, Dolapdere'ye inen yokuşu buz pistine çeviriyor. Önlem alınmazsa facia yaşanabilir.

Vakıflar'dan Çanakkale'de kat karşılığı inşaat

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesinde bulunan 629,24 metrekarelik arsaya kat karşılığı inşaat yaptıracak.

Ünlü sanatçılara kaçak inşaat davası

İmara aykırı inşaat yaptıkları gerekçesiyle Şener Şen ve Ali Poyrazoğlu'nun da aralarında bulunduğu 27 kişi mahkemelik oldu.

Sultanlar İnşaat eleman arıyor

Sultanlar İnşaat, üniversite mezunu, toplu konut inşaatı muhasebesinde en az 5 yıl deneyimli, genel muhasebe, finans, personel özlük işlemleri konularında tecrübeli, muhasebe sorumlusu alacak

midyat medrese inşaat Haberi

midyat medrese inşaat

Midyat’ın Bağlar Mahallesi’nde yapılması planlanan bayanlara yönelik 120 kişilik medresenin sorumlusu Abdurrahman Kaya, üç yıldan beri 55 kız öğrenciye eğitim verdiklerini söyledi. Kaya, "Bir hayırsever aile tarafından üç yıl süreyle karşılıksız bize yer tahsis edilmişti. Ama yerimizin küçük olması ve taleplerin çok olması nedeni ile hayırseverlerin yardımı ile bir arsa aldık ve temeli şuanda atmış bulunmaktayız. Bir yıl içerisinde inşallah bitirmeyi planlıyoruz. Medresemiz 4 katlı ve bin 500 metrekare iç alanı olarak bayanlara yönelik 120 kişilik yatılı hafızlık hizmeti verecektir. Medresemiz iki bölümden oluşmakta birinci bölüm yatılı hafızlık diğer bölüm yediden yetmişe İslami eğitim alabilecek şekilde ilçe müftülüğünün desteği ile de hizmet verecektir” dedi.


Temel atma töreninde bir konuşma yapan ve medreselerin önemine dikkat çeken bölgenin tanınmış alimlerinden Molla İbrahim...