29 / 04 / 2024

midyat turizmi

midyat turizmi

Midyat, turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla yüzde 500' lük bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar turizm artışı nedeniyle hallerinden gayet memnunlar.

Mardin Midyat'ta metruk binalar yıkılacak! 

Mardin'in Midyat Belediyesi ilçede bulunan metruk yapıların çevre kirliliğine neden olması ve kent estetiğine uygun olmaması sebebi ile yıkılmasına karar verdi. 

Turizmi Teşvik Kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi!

Turizmi Teşvik Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi meclise verildi. Turizm yatırımlarının artırılması amaçlanan teklif komisyona sunuldu. 

Estelika Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Estelika Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Orhan Keleş tarafından kuruldu. 

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi kuruldu!

Sam Seyahat Deniz Turizmi Ve İşletmeciliği Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile N.Ahmad Aref   Abedalqader tarafından kuruldu. 

Midyat Millet Bahçesi açıldı!

Mardin'in Midyat ilçesinde hayata geçirile Binbaşı Abdurrahman Efendi Millet Bahçesi hizmete açıldı.

Dc Emlak Sağlık Turizmi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir Şubesi açıldı!

Dc Emlak Sağlık Turizmi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir Şubesi bugün 800 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medicaleste Sağlık Turizmi Danışmanlık Organizasyon İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Lale Kaya tarafından kuruldu. 

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi kuruldu!

Drc Otelcilik Ve Sağlık Turizmi Anonim Şirketi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Burcu Yıldırım tarafından kuruldu. 

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ecolife Sağlık Turizmi Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Elamır Elsherif tarafından kuruldu. 

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ano Group Sağlık Turizmi Danışmanlık Turizm Ve Yatırım Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Nurettin Osman tarafından kuruldu. 

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi kuruldu!

Clinicwest Sağlık Turizmi Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Aydın ve Mutlu Dikmen ortaklığında kuruldu.

Mimar Faruk Malhan Midyat Kentsel Tasarım Projesi’ni anlatacak!

Koleksiyon markasının kurucusu mimar Faruk Malhan, 13 Temmuz Cuma günü Bodrum Mimarlık Kitaplığı’nda “Midyat Kentsel ve Kırsal Tasarımı Projesi” sunumunu yapacak. 

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elvan Sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi bugün 20 bin TL sermaye bedeli ile Ege Elvan tarafından kuruldu. 

midyat turizmi Haberi

midyat turizmi

"Tarihin ve hoşgörülerin diyarı" olarak bilinen ve  ilçede Türk, Kürt, Arap, Süryani, Ermeni  ve  Yezidilerin yaşadığı  Midyat,  turizm alanında altın yılını yaşıyor. Geçtiğimiz yıla oranla  % 500 bir turist artışı olduğunu belirten Midyatlı esnaflar çok mutlu. Mardin'in  tarih ve kültür  bakımından  en zengin ilçelerinden birisi olarak kabul edilen Midyat'ta Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice, Ermenice ve azda olsa Zazaca dillerinin konuşulduğunu  gören yerli, yabancı turistler "Bu kadar muhteşem bir dil ve din  varlığını  dünyanın hiçbir ülkesinde görmek mümkün değildir" dediler.


Camilerdeki ezan sesiyle, Manastır ve Kiliselerin çan seslerinin yan yana okunduğu ve çalındığı Midyat'ta; tarihi zenginliklere  başta Konukevi, Deyrulumur Manastırı ve Meryem Ana Kilisesi'ne hayran kalan turistler, özellikle kendine has özelliği olan Midyat Telkari gümüşçülüğünü çok beğendiklerini  belirttiler.


Midyat çarşısını gezen  yerli,...