05 / 05 / 2024

mikatur

mikatur

Türkiye'den yaklaşık 30 turizm acentasının temsilcileri, Bosna-Hersek'in turizm potansiyellerini yerinde görmek üzere Saraybosna'ya geldi...

mikatur Haberi

mikatur


Türkiye'den yaklaşık 30 turizm acentasının temsilcileri, Bosna-Hersek'in turizm potansiyellerini denetlemek üzere başkent Saraybosna'ya geldi. 

     Türkiye'den gelen turizm acentalarının temsilcileri, Bosna-Hersek Federasyonu Çevre ve Turizm Bakanı Branka Curiç tarafından kabul edildi. Bakanlıkta yapılan görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Curiç, Türkiye'den gelen heyeti ağırlamaktan memnun olduğunu belirterek, heyetin Bosna-Hersek'in doğal güzelliklerini görme fırsatı elde edeceğini kaydetti. 

     Heyetin, Saraybosna'nın yanı sıra Mostar ve Travnik gibi şehirlerini de görebileceklerini belirten Curiç, "Eminim ki ülkemizin dağlarını, nehirlerini, yemeklerimizi, misafirperver insanlarımızı ve tüm doğal güzelliklerimizi hissedebileceksiniz. Bizim kültürümüz Akdeniz, Batı ve Orta Avrupa kültürlerinin bir karışımıdır" dedi. 

     Türkiye'den Bosna-Hersek'e gelen misafir sayısının her geçen gün arttığını belirten Bakan Curiç, iki yıl önce Bosna-Hersek'i ziyaret eden turistler arasında dördüncü sırada yer...